Recomandări ale pompierilor pentru perioada pascală
Peste 300 de intervenții de urgență au avut popierii brașoveni săptămâna trecută care s-a încheiat cu Floriile, la ortodocși, și Paștele, la romano-catolici.
11 Aprilie 2023, 11:10
Peste 300 de intervenții de urgență au avut popierii brașoveni săptămâna trecută care s-a încheiat cu Floriile, la ortodocși, și Paștele, la romano-catolici. În aceeași perioadă, echipajele SMURD au răspuns la peste 270 de solicitări primite din partea cetățenilor, iar aproape 280 de persoane au fost asistate medical.
O nouă săptămână intensă urmează pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În contextul sărbătorilor pascale la ortodocși și greco-catolici, pompierii brașoveni vin cu o serie de recomandări.
"Recomandăm cetățenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.
De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot răni".
Pe linie preventivă, începând de săptămâna trecută, pompierii derulează activități de verificare la lăcașurile de cult unde se preconizează un aflux mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor.
Astfel de acțiuni sunt efectuate și la unități turistice sau la obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice.
În cadrul acestor controale, se urmărește dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.