"Rețeta" succesului pentru a-i îndemna pe elevi să caute terenul de sport la școală: îi pui gazon artificial
Școala Gimnazială nr. 13 din Brașov are, de acum, un teren de sport nou-nouț.
18 Octombrie 2022, 17:28
Școala Gimnazială nr. 13 din Brașov are, de acum, un teren de sport nou-nouț.
Gazonul artificial multifuncțional proaspăt pus, prin programul Sportul pentru toți, a transformat perimetrul în cel mai căutat loc din curte de către elevi.
“Este chiar foarte fain. (...) Nu mai suntem chiar pe ciment și nu ne mai lovim așa de mult cum ne loveam pe acel teren. Nu prea multe școli au așa ceva”, ne-a spus un elev.
“Este un loc foarte frumos. Aduce o pată de culoare acestei școli minunate. Eu și colegele mele în fiecare pauză ne place să stăm aici deoarece e și căldură, este și un loc moale, se poate alerga mult mai ușor și pur și simplu ne bucură pe toți”, a precizat o elevă.
“Facem fotbal mai des. O să fie mai fain fotbalul decât pe asfalt, că e gazon, e frumos, mai bun de alergat”, crede alt elev.
Terenul a fost modernizat prin programul derulat de către Fundația Comunitară Brașov, împreună cu o companie de echipamente sportive, la care conducerea instituției a depus un proiect.
“Știind cum era terenul înainte, știind că nu îmi prezenta siguranță pentru elevii noștri, ne-am gândit că ar fi bine să aplicăm. Ne-am întocmi proiectul cu denumirea «Împreună pentru joc și mișcare în siguranță pe terenul nostru». Nu vă spun câtă bucurie a stârnit din momentul în care au început să întindă gazonul pe teren. Vedeau prin gard, în vacanța de vară, copiii și veneau și ne întrebau: o să avem un teren nou? În prima zi când au avut acces la teren, (...) se tăvăleau pe jos, erau ca la iarbă verde”, a spus directorul Școlii Nr. 13, prof. Cornelia Drobu.
Programul se află la cea de-a doua ediție, după cum a precizat directorul executiv al Fundației, Laura Popeea:
“Inaugurăm unul dintre cele 4 proiecte finanțate prin programul «Sportul pentru toți». Acest program este la a doua ediție. Ne bucură nespus că există o companie care să facă CSR cu sens și ne bucurăm că sunt echipe de cadre didactice care sunt dedicate, pasionate, care au fost curajoase să gândească un proiect, să aplice cu el și chiar dacă anul trecut poate au fost mai reticente, au prins curaj și iată că avem în total 9 proiecte deja de reabilitare în Brașov. Ne bucurăm fiindcă am făcut calcule, sunt mii de elevi care vor beneficia de ele și chiar pe perioade de 5, 10 sau 15 ani, ceea ce înseamnă că schimbăm viața comunității, puțin câte puțin”.
Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 în Brașov este de aproape 248.000 lei.