Romana, dansată de elevi în clădirea în care a fost inventată
Cei mici s-au declarat încântați de experiență și își doresc să o repete cât mai des.
Articol de Sorin Ţîrcă, 03 Iunie 2024, 18:00
După ce timp de trei luni au învățat dansul de salon Romana, elevii clasei a III-a C a Școlii Gimnaziale numărul 6 „Iacob Mureșianu” din Brașov au trecut cu brio testul talentului.
Cele trei luni de practică au făcut ca prestația micilor dansatori să fie una apreciată de toți cei prezenți la Muzeul Casa Mureșenilor, chiar în locul în care s-a inventat frumosul dans de salon. Instructor de dans Romana le-a fost balerina Cristina Rotundu.
„Pentru mine a fost o provocare. Fiecare clasă a fost extrem de diferită și, în special după pandemie, am întâmpinat mai multe dificultăți: nu doreau să se atingă, nu doreau să lucreze împreună. În schimb, le-am depășit și asta mă bucură enorm pentru că avem deja două clase de anul trecut care au învățat Romana și care au reușit să lucreze bine împreună pentru prima oară, pentru că până acum am lucrat cu câte o clasă separat, iar acum am lucrat cu două clase deodată. Chiar duminică, am avut un eveniment cu două clase, la Cetate”, a declarat Cristina Rotundu.
Cei mici s-au declarat încântați de experiență și își doresc să o repete cât mai des.
Muzeul Casa Mureșenilor și-a propus să reînvie dansul de salon creat de Iacob Mureșianu și a pregătit deja mai multe generații de copii.
„Asistăm la finalul cursului de dans Romana, un curs de dans început în urmă cu trei luni de zile. Beneficiari, de data aceasta, a fost elevii clase a 3-a C de la Școala Gimnazială numărul 6 din Brașov. Ca de obicei, copiii răspund foarte bine acestui curs de dans și este o bucurie să-i avem astăzi la acest eveniment public final și nu oriunde, ci în Salonul Mureșenilor, locul în care s-a născut dansul în urmă cu mai bine de 174 de ani”, a menționat și muzeograful și managerul de proiect, Cristina Seitz
La final, toți elevii care au dansat au primit câte o diplomă de cunoscători ai dansului Romana.
Citește și: Dreptul la educație și identitatea națională