Salvați Copiii România solicită sprijin psihologic pentru copiii refugiați
Salvați Copiii România atrage atenția asupra necesității serviciilor psihologice pentru copiii refugiați. Organizația a amenajat mai multe spații pentru mamele și copiii din Ucraina.
08 Martie 2022, 12:32
Salvați Copiii România atrage atenția asupra necesității serviciilor psihologice pentru copiii refugiați. Organizația a amenajat mai multe spații pentru mamele și copiii din Ucraina.
Monitorizarea, evaluarea și asistarea psiho-emoțională a copiilor refugiați din Ucraina, precum și a mamelor lor, este vitală încă din primele momente în care ajung în România, avertizează psihologii Salvați Copiii România, care fac parte din echipele de asistență umanitară pe care organizația le-a concentrat la punctele de frontieră cu Ucraina și Moldova și în centrele pentru solicitanți de azil.
Până acum, au fost sprijiniți aproape 6.000 de copii, mame sau vârstnici. Echipele Salvați Copiii România aflate în prezent pe teren numără 45 de specialiști și 56 de voluntari, unii dintre ei vorbitori de limbă ucraineană.
Nevoile identificate de echipele Salvați Copiii România vizează mai multe aspecte. Persoanele care se refugiază din Ucraina au nevoie de informații clare despre procedura de azil și despre regimul de tranzit. E nevoie de consiliere psihologică atât la frontieră, cât și în centre, deoarece sunt situații dramatice, cărora copiii le fac față cu greu și este nevoie de materiale de primă necesitate, pături, căciuli, mănuși, cartele telefonice, încărcătoare externe, medicamente, hârtie igienică, saci menajeri.
Pentru a sprijinii programul de asistență umanitară Salvați Copiii o puteți face printr-o donație pe pagina web a organizației sau printr-un SMS cu textul Salvez la 8827 - donație singulară de 2 euro.
Sursa foto: https://www.facebook.com/sorinonisor