Șase unități școlare au deschis anul școlar fie cu elevi relocați în alte clădiri, fie cu Săptămâna Altfel
Șase unități școlare au deschis anul școlar fie cu elevi relocați în alte clădiri, fie cu Săptămâna Altfel, din cauza faptului că lucrările de reparații, mansardări sau consolidări nu au fost finalizate. Este vorba despre două unități din municipiu și alte patru din județ.
Articol de Adina Chirvasă, 09 Septembrie 2024, 12:34
Copiii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 5 Brașov și cei peste 700 de elevi de nivel primar, gimnazial și liceal ai Colegiului Național Doamna Stanca din Făgăraș sunt relocați în alte unități sau clădiri puse la dispoziție de autoritățile publice locale, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție la clădirile proprii.
De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale nr. 14 din Brașov care aveau sălile de clasă în Corpul A, de pe strada Lungă, își vor desfășura activitatea în următoarele săptămâni, în celelalte corpuri de clădire ale unității: Corpul B din strada Agricultorilor și în Corpul C din Sânpetru, strada Fagurului, pentru care este asigurat transport școlar. La Corpul A se fac acum lucrări de mansardare.
La Lunca Câlnicului, elevii de nivel primar se vor muta pentru o lună în corpurile de clădire A și B în care funcționează nivelul gimnazial, până la finalizarea lucrărilor de reparații și adaptări cu cerințele ISU. Programul școlar se va desfășura în două schimburi. Aici, lucrările au trebuit reluate după ce firma care a câștigat licitația nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, autoritățile publice locale fiind nevoite să reia procedura de atribuire.
La Liceul Teoretic „Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești nu au fost finalizate lucrările, iar în prima săptămână de școală: ciclul primar va funcționa în 2 schimburi, cei din gimnazial și liceal vor avea cursuri online, iar în perioada 16 – 20 septembrie este programată Școala Altfel. Constructorul a dat asigurări că lucrările se vor termina în aceste 2 săptămâni.
Copiii din satul Beia, comuna Cața, încep școala cu Săptămâna altfel deoarece clădirea școlii nu a primit aviz de la Siguranța în construcții. Biserica Evanghelică, la a cărei clădire învecinată cu cea a școlii, s-a prăbușit un perete, a primit o adresa prin care se dau asigurări că turnul nu se va prăbuși peste clădirea scolii în viitorul apropiat. Din motive de securitate, primarul și directorul școlii au considerat că nu trebuie să riște siguranța copiilor și au amenajat în Căminul cultural 3 săli de clasă unde temporar, copiii de grădiniță și de nivel primar își vor desfășura activitatea școlară.
Citește și: Primul clopoțel al anului școlar 2024-2025 a sunat în această dimineață