Se testează „Jocul Mureșenilor”
Familia Mureșenilor și Brașovul de altădată, într-un joc educațional creat de la zero, pe care elevii din oraș sunt așteptați să-l testeze și să-și spună părerea.
Articol de Adina Chirvasă, 25 Septembrie 2024, 14:27
Pe scurt, vorbim despre proiectul „Jocul Mureșenilor”, în fapt o platformă de învățare prin joc creată de Asociația Sinaptica, împreună cu Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.
Testarea se va desfășura atât în unități de învățământ din Brașov, cât și la sediul Muzeului.
Jocul este gândit pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani în grupuri de cel puțin 2 și maxim 6 participanți.
”Ne-am gândit că patrimoniul pe care îl are Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov poate fi transformat într-un joc de societate, un joc de masă, într-o abordare un picuț împotriva vremurilor. Este 100% analogic, să spunem așa. Copiii sunt în același loc, nu se uită pe telefon, nu se uită pe tabletă, nu sunt pe internet, au în față o tablă de joc, au în față niște cărticele, niște reguli și joacă pentru a vedea care termină primul acest joc. Am făcut conceptul jocului și în această fază avem o primă formă a acestui joc și ne aflăm în situația în care invităm, provocăm grupuri de copii să vedem în ce măsură ce am conceput noi se potrivește cu felul în care îl privesc copiii, dacă îl apreciază, ce apreciază, ce nu apreciază, ce sugestii au”, ne-a spus coordonatorul proiectului, Pârvu Ionică.
Jocul are mai multe teme, respectiv familia Mureșenilor, călătoriile, educația, comerțul și curiozități despre Brașov sau epocile trecute.
Din primele testări, inițiatorii spun că principalul neajuns subliniat de copii este faptul că există prea mult text.
„Jocul Mureșenilor” este dezvoltat în cadrul proiectului cultural cu același nume, finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Citește și: Fonduri de la stat pentru panouri fotovoltaice