Sfatul șefului SPLT Brașov: La iarnă, încălziți casa la maxim 20 de grade. Altfel, rămâneți fără căldură
La iarnă, stați în casă la o tempratură de 18 grade Celsius. Maxim 20. Aceasta va fi temperatura și în școlile branșate la sistemul centralizat de termoficare, la Brașov.
13 Septembrie 2022, 14:23
La iarnă, stați în casă la o tempratură de 18 grade Celsius. Maxim 20. Aceasta va fi temperatura și în școlile branșate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Brașov, după cum a precizat directorul Serviciului Public Local de Termoficare, Mircea Marin.
“Sunt probleme foarte mari cu gazul. Brașovul stă bine față de București sau alte municipii, însă, recomandările sunt să facem economie, pe cât se poate. Adică nu mai stăm la 24 - 25 de grade. Vă dau un exemplu concret: miercuri vom merge la Liceul «Grigore Moisil», la Informatică. Ca un preambul pot să vă spun că luna trecută a ieșit normativul NP 10, care reglementează temperatura în unitățile de învățământ. Conform acestui normativ, temperatura în sălile de clasă este 18 grade, cu posibilitate de mărire până la 20 pentru spații gen cancelarii, alte săli, laboratoare ș.a.m.d. Eu nu te forțez să stai la 19 grade. Tu poți să stai și la 25 de grade, doar că, în a 24 - a zi, să zicem, o să te trezești că nu mai ai gaz”, a precizat Mircea Marin.
Brașovul este acoperit deocamdată, pentru că a făcut stocul de gaz la 60%, iar în perioada următoare va fi completat la 100%.
Pentru a trece iarna, e nevoie, însă, de economie.
Livrarea agentului termic va începe, conform legislației, abia când temperatura va scădea, trei zile consecutive, sub 10 grade. Cel mai probabil în octombrie.
Până atunci, vor fi făcute probele pentru rețea, în jurul datei de 26 septembrie.
“Vorbim de probele cu agent, efectiv, pentru că noi suntem deja în revizii și în probe la acest moment. Încărcăm instalațiile să vedem dacă mai sunt ceva probleme. Cu siguranță vor mai fi. Din experiența pe care am căpătat-o în cei 5 ani de existență a SPLT-ului, cu siguranță vor exista debranșări ilegale, cu siguranță ca și consecință vor fi inundații”, a adăugat Mircea Marin.
În prezent, în municipiul Brașov mai sunt în sistem aproximativ 5400 de abonați casnici, pe lângă instituții, școli sau agenți economici.
Sursa foto: arhivă