Spălați pepenii înainte de a-i tăia pentru consum!
Este recomandarea medicilor infecționiști, care se confruntă în fiecare sezon estival cu multe astfel de cazuri.
28 Iunie 2023, 18:09
Spălați foare bine fructele, legumele și ouăle, pentru evitarea toxiinfecțiilor alimentare!
Este recomandarea medicilor infecționiști, care se confruntă în fiecare sezon estival cu multe astfel de cazuri. Medicul specialist în boli infecțioase dr. Ciprian Popa:
"Din păcate, sunt focare de toxiinfecție ca în fiecare vară. Fructele e foarte bine să le speli înainte de preparare și folosirea în diverse alimente. Pepenele sau fructele trebuie foarte bine spălate. Ce am observat, în practică pepenele nu se spală. De ani de zile, când le spun pacienților să-i spele sunt foarte surprinși. De asemenea, produsele lactate, pe tot parcursul verii, e foarte important să avem un pic grijă de unde le cumpărăm. Ținând cont că-s foarte ușor degradabile, vare se pot degrada foarte ușor".