Spitalele brașovene au nevoie de extindere
Un nou spital multidisciplinar, mai mare, extindere în cazul spitalelor existente în județ după identificarea unor spații adecvate și crearea unor spații în cadrul unităților medicale pentru acțiuni de învățământ în parteneriat cu mediul academic.
23 Februarie 2024, 18:53
Un nou spital multidisciplinar, mai mare, extindere în cazul spitalelor existente în județ după identificarea unor spații adecvate și crearea unor zone în cadrul unităților medicale pentru acțiuni de învățământ în parteneriat cu mediul academic.
Sunt câteva dintre direcțiile propuse de specialiștii în sănătatea brașoveană, care să fie cuprinse în strategia de dezvoltare durabilă a județului până în anul 2030. Toate acestea au fost discutate, astăzi, în sesiunea de consultări pe domeniul Sănătății.
Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban:
„După această consultare am sesizat că încă mai avem date de colectat, am depistat foarte multe nevoi pe care le-am inserat în strategia de dezvoltare. În primul rând, având în vedere că noi cunoșteam aceste nevoi cu ceva timp în urmă, am reușit să intabulăm spații de la Mârzescu, de la Stejeriș, de la Sânpetru, respectiv putem vorbi acum de construirea unei secții noi de psihiatrie, de 500 de paturi. Avem terenul în acest sens, studiul de fezabilitate în lucru. Se naște ideea de a construi un spital nou de neuro și recuperare, o chestiune care trebuie privită cu maximă seriozitate. De asemenea, trebuie să mutăm secțiile exterioare ale Spitalului Județean, de la Tractorul și Astra, într-un spațiu nou”.
Totodată, la Spitalul Clinic de Copii este un plan urbanistic zonal în lucru, pentru extinderea spaţiilor existente, a precizat preşedintele CJ Braşov. El a menţionat că, în strategia din domeniul sănătăţii, se va avea în vedere şi crearea unor spaţii pentru învăţământ în cadrul spitalelor clinice, problemă ridicată de prorectorul Universităţii Transilvania Braşov, prof.dr. Liliana Rogozea.
„După discuția cu medicii și cu specialiștii s-a născut această idee și o vom prinde foarte pragmatic în caietele de sarcini, astfel încât să existe în spitale și aceste spații dedicate domeniului de pregătire profesională, de spațiu academic”, a completat Șerban Todorică.
Varianta finală a strategiei în domeniul sănătății va fi prezentată în plenul Consiliului Județean Braşov în luna martie, după ce vor mai fi colectate date de la managerii de spitale și de la specialiști, a încheiat șeful administrației județene.