"Stop Bullying me!"
"Stop Bullying me!" - Ce fel de om vrei să fii? De ce îți este frică? În cine poți să ai încredere? La Radio România Brașov FM.
30 Iulie 2021, 13:36
Sub genericul „Stop Bullying me!”, Radio România Braşov FM a început, astăzi, o amplă campanie de conştientizare şi prevenire a acestui fenomen tot mai des întâlnit în şcolile din întreaga lume.
Campania se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, iar inspectorul şcolar general adjunct, Ion Negrilă, cel care îşi pregăteşte doctoratul tocmai pe această temă spune că, din cercetările sale, copiii care au fost supuşi bullying-ului sunt cei care vor avea, ulterior, probleme de integrare în societate:
“Lucrând și uitându-mă pe aceste chestionare am observat că sunt copii care au fost abuzați, care au fost loviți, copii care nu spun acasă aceste lucruri, la școală sau polițistului de proximitate din jurul școlii. Țin în ei și ascund acest lucru. Nu trebuie ascuns - trebuie spus, trebuie scos la iveală și trebuie stopat”, a spus Ion Negrilă.
Pentru prevenirea bullying-ului, inspectorul şcolar general adjunct a prezentat, în matinalul Radio România Braşov FM şi câteva sfaturi pentru părinţi:
“Noi trebuie să fim atenți la copil. Există niște semne care ar trebui să ne dea de gândit: că se închide în el, nu mai vorbește cu noi, încearcă să se ascundă cu anumite lucruri; faptul că atunci când vine de la școala acasă este apatic sau că nu mai vrea să meargă la școală. Sunt primele semne ale unui bullying. În momentul când îi vedem apatici, putem să venim la școală să vorbim cu profesorul, cu dirigintele, cu directorul școlii”, a adăugat Ion Negrilă.
La începerea noului an şcolar, din data de 13 septembrie, Răzvan Ţirea şi Bogdan Cârstea, de la Radio România Brașov FM, alături de personalităţi ale Braşovului şi nu numai vor merge în şcolile din oraş şi vor discuta cu elevii despre acest fenomen şi despre posibilităţile de prevenire şi stopare.
Campania „Stop bullying me!” vine în contextul în care, potrivit raporatelor UNICEF, România se află pe primul loc în Europa la numărul de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani care își agresează colegii.