Ștrandurile de altădată și unde ne mai scăldăm astăzi
Ștrandul din Noua, ștrandul Cibo, bazinul de la Șaguna sau piscina acoperită de la complexul Agrement. Sunt doar câteva din locurile în care brașovenii obișnuiau să se răcorească, în trecut, în zilele toride de vară.
14 Iunie 2022, 13:36
Ștrandul din Noua, ștrandul Cibo sau piscina acoperită de la complexul Agrement. Sunt doar câteva din locurile în care brașovenii obișnuiau să se răcorească, în trecut, în zilele toride de vară.
Ștrandul din Noua stă însă închis de câțiva ani, din cauza unor litigii legate de terenuri. Ștrandul Cibo, construit de sași după ultima modă, în anii ’30, a fost transformat în bazar, de asemenea închis. Nu în ultimul rând, piscina de la Agrement este acum în administrarea Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Brașov şi va fi transformată într-un centru cultural neconvenţional. Aceasta era dorința autorităților înainte de pandemie. Momentan, lacătul este pe ușă și nici urmă de muncitori.
Majoritatea brașovenilor cu care a stat de vorbă reporterul Radio România Brașov FM se răcoresc la piscină în zilele toride, dar aleg în proporție covârșitoare unul și același loc:
“Mă răcoresc cu o înghețată, merg la piscină la Paradisul Acvatic. Mai era Aquapark în Noua, dar e închis”, ne-a spus un tânăr.
“Facem o piscină, o baie, ne plimbăm sub munte, ștranduri, lacuri”, a precizat un brașovean
“Merg la piscină. La Paradis, că altceva nu mai există pe aici”, spune alt tânăr.
Iubitorii de înot pot merge la Bazinul Olimpic de la Gară. Aici, un bilet costă 20 de lei pentru un adult, dar bazinul este acoperit. O zi de bronz și bălăceală la Paradisul Acvatic costă de la 40 de lei, pentru două ore, în timpul săptămânii, până la 85 de lei, pentru acces nelimitat, în weekend, pentru un adult. Copiii beneficiază de tarif unic de 25 de lei.
De menționat sunt și micile piscine care aparțin de hoteluri sau pensiuni. În general, la pensiuni trebuie să fiți cazat ca să aveți acces la piscină. În cazul hotelurilor de 4-5 stele, puteți opta pentru bazinele acoperite, la tarife care pleacă de la 100 de lei pentru 3 ore.
Alte opțiuni ar fi bazinul din cadrul complexului de la Dâmbul Morii, ștrandul Laguna Albastră din Făgăraș sau Băile Perșani. Aici tarifele pleacă de la 30 de lei și pot ajunge la 100, în funcție de zi sau de durată.
De menționat este că ștrandul de la Codlea a fost închis în timpul pandemiei și a rămas închis.
Sursa foto: Radio România Brașov FM