Studenții și-au prezentat în fața companiilor lucrările de diplomă
Cea de a X-a ediție AFCO " Absolvenți în Fața Companiilor, a avut loc astăzi la Aulă.
10 Mai 2022, 17:32
Făină de ghindă pentru produse de panificație. Este ceea ce propune Iunata Maximciuc, studentă în anul IV, la Alimentație și Turism, facultate în cadrul Universității Transilvania. Chiar ea a încercat-o cu rețete de biscuiți și cu sirop de agave, în loc de zahăr.
Făina de ghinde există pe piață, dar tânăra vrea să o introducă și în procesul de panificație. Nu întâmplător.
“Am vrut să fac un produs aglutenic pentru că cererea pentru astfel de produse crește. Oamenii descoperă la ei boala celiacă și am vrut să aleg o făina care are foarte multe proprietăți și substanțe nutritive: făina de ghinde. Are o mulțime de avantaje: are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antianemice, antirahitice și favorizează secreția de insulină. Conține foarte multe taninuri și din această cauză nu o putem folosi 100%. Are un gust astringent, înțepător, dar dacă este combinat cu alte făinuri putem obține o consistență destul de bună. Este lucrarea mea de licență”.
Este doar una dintre ideile prezentate, astăzi, la Aulă, în cadrul AFCO – Absolvenți în Fața Companiilor, ediția a X-a, la care s-au înscris peste 300 de participanți.
Evenimentul a fost creat inițial pentru absolvenți, dar acum își prezintă lucrările de diplomă sau rezultate de la proiecte studenții din anii terminali sau studenți din ani mai mici.
Prezentarea se face sub formă de poster.
“Sunt 11 secțiuni. Acoperim toate domeniile de studii din Universitate. Avem o secțiune dedicată doctoranzilor și o secțiune specială dedicată proiectelor mari, de echipă. Avem 27 de parteneri, de firme participante, ca parteneri”, a precizat prof. dr. ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural.
Și numărul companiilor participante a crescut, de la an la an, cu atât mai mult cu cât, la eveniment se fac și eventuale recrutări.
“Noi suntem prezenți în fiecare an. Este, cu siguranță, un eveniment win-win. Este foarte important pentru noi, ca și companii, să vedem nivelul la care studenții își prezintă proiectele de studiu. E mult de muncă în spatele acestor proiecte și cred că este și o formă de respect. Venim să le vedem munca și să le dăm un feedback constructiv - credem noi - dar și pentru noi, pentru că de aici recrutăm, din rândul studenților”, a explicat reprezentanta unei companii, Lia Beschi.
Cele mai bune lucrări ale studenților vor fi premiate, la final.