Tabără de gătit, luna viitoare, la Brașov
Începutul lunii februarie vine cu veşti bune pentru pasionaţii de gastronomie, dar şi pentru gurmanzi.
17 Ianuarie 2023, 17:13
Începutul lunii februarie vine cu veşti bune pentru pasionaţii de gastronomie, dar şi pentru gurmanzi.
În perioada 3 – 4 februarie, în Poiana Braşov va avea loc „Winter Beef Cooking Camp”, mai exact o tabără de iarnă pentru gătit carne de vită.
La eveniment vor lua parte atât bucătari, cât și crescători de vite de carne, producători şi distribuitori de utilaje şi echipamente gastro, dar şi gurmanzi şi pasionaţi de gătitul în aer liber.
„Evenimentul are și un rol educativ, pe partea de cunoaștere a gastronomiei și a zonei de stake house-uri. Am câțiva colegi pe care mă bazez și cu care pot lucra, în sensul în care putem arăta invitaților felul în care se găsesc mai multe grupe musculare, nu doar cele consacrate, pe care le știm toți - mușchiul de vită, antricotul și vrăbioara; Cum se tranșează o carcasă de de vită, cum recuperăm anumite grupe musculare, ce se poate găti din ele, pe ce instrumente se gătesc. Au apărut acuma tot felul de echipamente pe bazate pe peleți, din diverse esențe. Provocarea este să demonstrăm și puterea aparatelor în condiții vitrege”, a spus organizatorul evenimentului, Radu Zărnescu.