„Țesătorul de Vise - Poveste de Crăciun”, spectacol de teatru la Brașov
„Spectacolul Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun" este un demers teatral a cărui acțiune se petrece în seara de Ajun.
Articol de Radio România Brașov, 17 Decembrie 2024, 11:35
Pe 20, 21 şi 22 decembrie, la ora 19:00, Centrul Cultural Apollonia ne invită la spectacolul de teatru „Ţesătorul de Vise - Poveste de Crăciun”, care se va desfăşura la Centrul Cultural Apollonia - Popular (strada Mureşenilor, nr. 7).
Biletele sunt disponibile accesând următorul link: https://www.bilet.ro/eveniment/tesatorul-de-vise-poveste-de-craciun-14853-47023.
„Spectacolul Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun" este un demers teatral a cărui acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.
La fel de frumoasă este povestea realizării acestui spectacol. Textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț și a fost scris în jurul a trei teme:
- Colindul: neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral. Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu, o parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală.
- Tinerețea: această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existenței noastre este cea de-a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului. Majoritatea protagoniștilor sunt tineri sau discută despre tineri şi problemele lor.
- Întâlnirea: într-o lume plină de bariere, această nevoie a întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, tinerii și actorii, colindul, poveștile și întâlnirile cu noi și cu ceilalți!
"Țesătorul de Vise este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului și al poveștilor existenței umane", a declarat Florin Coșuleț, manager al Centrului Cultural Apollonia.