Tinerii braşoveni speră să îşi construiască un viitor în ţara lor. Sute de brașoveni au fost prezenți la parada militară din centrul orașului
"Îmi place țara mea. Nu știu dacă aș vrea să plec în afara, încă", spune un tânăr brașovean.
01 Decembrie 2021, 11:41
Însă adevărata semnificație a drapeului o cunosc, cel mai bine, veteranii de război:
“Drapelul țării noastre să trăiască, România și Țara Românească! Am iubit țara și am iubit poprul românesc și nu m-am dat înapoi niciodată”.
„Noi am luptat pentru un viitor ca să fie un viitor mai bun pentru voi”.
„Eu am ținut la România și la Țara Românească. Eu am plecat în armată la 19 ani și jumătate”.
Astfel își exprimau dragostea de țară, în luna aprilie, de Ziua Veteranilor de Război, cei care au luptat sub steagul tricolor.
România este ţara mea, spun, acum, și tinerii din Braşov, care speră să îşi construiască un viitor acasă.
„Îmi place țara mea. Nu știu dacă aș vrea să plec în afara, încă. Îmi place aici. Sper să se întâmple ceva bun cu țara asta - să se schimbe mentalitatea românească. Încă suntem afectați de comunism, că nu a trecut așa mult timp; să ne focusm mai mult pe noi, să fim mai buni și să nu ne mai uităm la vecini”, ne-a spus un tânăr brașovean.
„Reporter: - Ce este România pentru tine?
Brașoveancă: - Este țara în care locuim și în care o să ne formăm un viitor, noi, cei tineri.
Reporter: - Ce faci tu pentru România?
Brașoveancă: - Încercăm, pe cât posibil, să ecologizăm România, că asta e cel mai important, și să o menținem așa frumoasă cum este”.
Şi singurul român care a fost în spaţiul cosmic, braşoveanul Dumitru Prunariu a ţinut să transmită un mesaj tuturor românilor:
„Cu ocazia Zilei Naționale, doresc să urez tuturor cetățenilor României «La mulți ani și multă sănătate». O pandemie globală ne schimbă încet modul de viață. Tensiuni geopolitice se acumulează în diferite părți ale lumii, iar acestea nu pot să nu ne influențeze și pe noi. Mi-aș dori, măcar cu această ocazie, ca toți cetățenii acestei țări - și mai ales politicienii, indiferent de haina politică pe care au îmbrăcat-o - să înțeleagă că toți suntem cetățeni ai unei singure țări pe care, corelat și coordonat, ar trebui să o protejăm, să contribuim la dezvoltarea ei și la bunăstarea tuturor cetățenilor României”, a spus Dumitru Prunariu.
La rândul său, brașoveanul Rareș Dumitrescu, unul din cele mai importante nume din Scrima românească are un mesaj pentru românii de pretutindeni.
„Ce-mi doresc de Ziua Națională? Îmi doresc să fim cu toții sănătoși - pentru că în ultimii 2 ani ne dăm seama , din ce în ce mai mult, cât de mult contează acest lucru. Îmi doresc ca oamenii să fie mai buni unii cu ceilalți. Îmi doresc să fim mai toleranți, să vedem mai puțin greșelile pe care le fac cei din jurul nostru și mai mult lucrurile bune pe care reușesc ei să le aducă în viața noastră; să încercăm cu toții să punem umărul și să ducem această țară cât mai aproape de nivelul la care ne dorim să fim, mai aproape de ce înseamnă Europa, de nivelul de trai pe care îl au europenii. Îmi doresc să dăm fiecare din noi ce avem mai bun, pentru că, dacă fiecare vom face acest lucru, împreună, noi toți cei care formăm România vom face această țară să fie din ce în ce mai bună, din ce în ce mai luminoasă, așa cum ne-o dorim”, a spus Rareș Dumitrescu.
Cu o carieră încununată cu medalii la Jocurile Olimpice sau Campionate Mondiale, Rareş Dumitrescu și-a pus toată pasiunea și cunoștințele în slujba României și din postura de antrenor. A cucerit prin elevii sau deja medalii mondiale la nivelul juniorilor și în aceasta toamnă a reprezentat România la Jocurile Olimpice alături de elevul sau Iulian Teodosiu.
Și Muzeul Casa Mureșenilor marchează, astăzi, Ziua Națională a României cu două expoziții intitulate Istoria familiei Mureșianu și Ecouri Medievale.
Muzeul va fi deschis până al ora 17.00, iar intarea este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.