Universitatea Transilvania vrea să pregătească specialiști în regenerare urbană, formați în limba engleză
Sunt doar 2 programe în limba engleză pe care Senatul Universității le-a aprobat recent.
20 Ianuarie 2022, 20:33
Universitatea Transilvania vrea să pregătească specialiști în regenerare urbană, formați în limba engleză. Și consilieri educaționali, tot în limba engleză.
Sunt doar 2 programe în limba engleză pe care Senatul Universității le-a aprobat recent. Acum vor fi trimise către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior – ARACIS, pentru acreditare. Însă, instituția mai are câteva programe noi în limbi străine, autorizate de ARACIS, pentru care va fi organizată admitere în sesiune din vară.
„De exemplu, la licență avem două programe în engleză: Media digitală și Interpretare muzicală – Instrumente, iar în ceea ce privește masteratul, sunt două masterate în domeniul Ingineriei industriale, dezvoltate recent, împreună cu firmele din zona Brașovului. Două masterate urmează să fie transmise la ARACIS pentru acreditare. Unul dintre ele se referă la Management de proiect în regenerare urbană. Este un program de masterat dezvoltat la inițiativa mediului privat, respectiv a colegilor și partenerilor de la Ceetrus, iar cel de-a doilea, aprobat tot recent de Senat, este Educație și consiliere în context intercultural, tot în limba engleză”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.
În prezent, Universitatea are 10 programe de licență în limba engleză și unul în germană, de Informatică-Aplicată, singurul de acest fel din țară. La masterat, sunt 12 programe în engleză, 2 în germană și 1 în franceză. Este un alt mod prin care Universitatea vrea să atragă studenți străini.
„Unul dintre cel 3 obiective strategice ale Universității este internaționalizarea și ca parte a procesului de internaționalizare – internaționalizarea acasă, așa cum o numim noi, adică prin măsuri care să atragă studenți sau cadre didactice din străinătate la noi în Universitate, acasă”, a adăugat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.
Intenția conducerii este ca, în viitor, fiecare dintre cele 18 facultăți existente să aibă minim un program de licență sau masterat într-o limbă de circulație internațională, în special în limba engleză.