Votul dezbătut din Consiliul Local, reluat doar dacă inițiatorul propune acest lucru. Pentru înregistrare, trebuie apăsat butonul "Submit"
Directorul Direcției Informatice a Primăriei Brașov a explicat că platforma nu permite niciun fel de intervenție.
21 Mai 2021, 13:54
Votul din ședința de Consiliul Local, din 18 mai, asupra căruia au fost lansate acuze de viciere din partea consilierilor PSD și PNL, ar putea fi reluat doar dacă inițiatorul cere acest lucru. Cel puțin așa a spus Alexandru Roșu, care a fost președinte de ședință în ultimele 6 luni, dar care nu a putut fi prezent la ședința din 18 mai.
“Totul depinde de inițiatorul proiectului. Conform dispozițiilor legale, proiectul nu poate fi reluat în aceeași ședință în care a fost respins. În măsura în care colegul care a inițiat proiectul va face o reluare a acestuia pentru următoarele ședințe, conform dispozițiilor legale va fi supus votului în Consiliul Local”, a spus Alexandru Roșu.
La ședința din 18 mai, când Beatrice Moraru a îndeplinit funcția de președinte de ședință, în locul lui Roșu, un consilier PSD și doi consilieri PNL susțin că nu le-au fost înregistrate voturile la punctul 2 de pe Ordinea de zi. Celelalte voturi au fost cuantificate.
“Aceastăședință a respectat toate prevederile codului administrativ. În momentul în care în spațiul public au apărut aceste sesizări de viciere a votului, m-am adresat biroului IT al Primăriei pentru a cere lămuriri. În urma raportului pe care l-am transmis mai departe și colegilor, rezultă clar că acest vot nu a putut fi viciat din punct de vedere tehnic, nu a suferit interferențe și nu a fost îngrădit dreptul la vot al nimănui”, a precizat consilierul local și președinte al ședinței din 18 mai, Beatrice Moraru.
Pe de altă parte, și directorul Direcției Informatice a Primăriei Brașov a explicat că platforma nu permite niciun fel de intervenție.
Pentru platforma Zoom Meeting, municipalitatea a plătit licență în martie 2020, când România a intrat în stare de urgență, și de atunci a fost folosită constant, nefiind înregistrată, până acum, nicio plângere.
“În procedură este specificat în mod clar că un vot ca să fie înregistrat trebuie să parcurgăurmătorii pași:în momentul în care este lansat formularul de vot și apare pe ecranul cconsilierului local, acesta trebuie să bifeze opțiunea dorităși, la final, să apese butonul «submit». Doar după aceastăacțiune votul consilierului local respectiv este înregistrat în aplicație. Dacă, accidental, a închis de la butonul «x» fără să apese butonul «sumbit», votul nu este înregistrat, iar în raportul centralizator de la final - raportul de vot - nu apare deloc acel consilier”, a explicat Gabriela Vlad, director Direcția Informatică.
Punctul pentru care era nevoie de 14 voturi pro sau contra viza inființarea Asociației Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov. Pe ordinea de zi suplimentară, primarul municipiului Brșov, Allen Coliban, a propus înființarea Asociației sportive „Steagul Renaște”. Ambele au fost respinse.
Până acum din martie 2020 începând, prin această platformă, au fost susținute 25 de ședințe de plen, în care au fost 890 de hotărâri votate.