"Vrem o țară fără deșeuri abandonate!" - Campanie de ecologizare, la Brașov
"Curățăm România" este campania de ecologizare care se desfășoară în această perioadă, sub sloganul "Vrem o țară fără deșeuri abandonate!".
08 Aprilie 2022, 15:42
„Curățăm România” este campania de ecologizare care se desfășoară în această perioadă, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.
Acțiunea este inițiată la nivel național de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
În acest context, la Prefectura Brașov a avut loc, astăzi, prima ședință pentru coordonarea campaniei la nivelul județului Brașov.
„Vom înființa, prin Ordin al prefectului, un grup de lucru care va fi responsabil de mobilizarea UAT-urilor cu privire la ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, va centraliza datele primite din teren și va întocmi un calendar de ecologizare la nivel de județ. De asemenea, vom transmite tuturor primăriilor din județ materialele informative privind desfășurarea campaniei, inclusiv Ghidul de finanțare a Programului de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri, document în baza căruia unitățile administrativ-teritoriale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot accesa finanțări cuprinse între 3.000 și 30.000 de lei, în funcție de numărul de locuitori, de la Administrația Fondului de Mediu. Vom solicita primăriilor să ne comunice acțiunile de ecologizare pe care le au în vedere, pentru a putea întocmi calendarul de ecologizare la nivel de județ, iar săptămâna viitoare vom convoca o întâlnire cu primarii, cu instituțiile care au fost reprezentate și la întâlnirea de astăzi și cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu, pentru a stabili, în mod concret, direcțiile de acțiune atât în ceea ce privește partea practică, de ecologizare, cât și partea de educație de mediu pe care o vom desfășura în unitățile de învățământ”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.
Campania de ecologizarea Curățăm România se desfăoară în perioada 4 aprilie – 4 mai.
Scopul acesteia este de curățare a zonelor afectate de poluarea cu deșeuri de orice fel.
Vor fi ecologizate, zonele de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor, dar și gospodării.