Muzica, folosită la prepararea băuturii japoneze „sake”
Sunetele blânde produse de un flaut reverberează într-o clădire din Tokyo în care se află o cuvă cu sake aflat în proces de fermentaţie. Bacteriile ascultă muzica și băutura devine mai gustoasă.
Articol de Theodora Ghiorghiu, 23 Iulie 2024, 16:23
Tradiționala băutura alvoolică „sake” din Japonia este preparată în mod sustenabil, cu ajutorul muzicii, la o fabrică din Tokyo.
Bacteriile din rezervorul de 670 de litri vor avea nevoie de mai mult de două săptămâni pentru a transforma conţinutul său de orez şi apă în băutura alcoolică tradiţională a Japoniei, scrie Agerpres.
Însă bacteriile nu sunt doar vii, ci au şi capacitatea de a asculta, a declarat producătorul Yoshimi Terasawa, iar tipul de muzică care provine de la un difuzor aflat sub rezervor determină gustul acestei băuturi spirtoase.
„Microorganismele din interior sunt activate de vibraţii, iar gustul se schimbă”, a declarat producătorul-şef, în vârstă de 63 de ani, de la Tokyo Port Brewing.
Muzica este una dintre tehnicile neconvenţionale pe care Yoshimi Terasawa le foloseşte la singura fabrică de sake din centrul capitalei Japoniei.
Compania produce aproximativ 30 de kilolitri de sake în fiecare an, o cantitate suficientă pentru a umple aproape 42.000 de sticle de 720 ml.