Atenție când cumpărați carne de porc! ANSVSA anunță că încep controalele specifice sărbătorilor de iarnă
Medicii veterinari vor asigura permanenţa, astfel încât oamenii să poată efectua examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.
22 Noiembrie 2021, 09:11
Reprezentanţii ANSVSA atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne “cu gust”, românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella.
În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor asigura permanenţa, astfel încât oamenii să poată efectua examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.
Trichineloza este o boală care poate aparea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat, şi care, în unele cazuri, poate fi chiar mortală.