Ce facem, luni, la Brașov?
În această perioadă, Brașovul este parcă mai viu ca niciodată. Astfel, săptămâna debitează zu o mulțime de evenimente.
20 August 2023, 18:39
În această perioadă, Brașovul este parcă mai viu ca niciodată. Astfel, săptămâna debutează cu o diversitate de evenimente.
Festivalul de Film și Istorii Râșnov continuă, iar programul este plin și astăzi. Începe dis-de-dimineață, de la ora 9.30, cu filmul Blocada, la Cinema Amza Pellea din Râșnov, iar la ora 13.00 va rula producția spaniolă Alcarras "Cazul Inginerului Ursu", filmul regizat de Șerban Georgescu și Liviu Tofan va putea fi vizionat de la ora 15.00, după care urmează dezbaterea "Justiția reală și justiția simbolică". Printre invitați se numără, pe lângă cei doi regizori, Andrei Ursu și istoricul Alexandru Groza, din partea Muzeului Ororilor comunismului în România. Mai sunt pe listă prelegeri și concerte.
Astfel, Filmul românesc "Simțul luminii", care va rula tot la Râșnov, de la ora 18.00, va fi urmat de prezentarea Programul Europa Creativă Media - oportunități pentru cinematografia europeană, la care participă criticul de film Irina Margareta Nistor, în dialog cu Valentina Miu - coordonatorul programului media.Grădina Schubz din Râșnov va găzdui prelegerea "Carul de foc al Sfântului Ilie". De la ora 11 și jumătate. Prezentarea va fi susținută de etnologul Laura Jiga Iliescu, de la Institutul de Etnografie și Folclor Constantin Brăiloiu al Academiei Române.
La ora 20.00, în grădina Cetății Râşnov vor începe concertele cu trupa Atipic, apoi cu Paul Tihan, activități tot în cadrul Festivalului de film și Istorii.
După ora 21.00, în Piața Unirii din Râșnov va rula filmul American "Tár", în regia lui Todd Field, iar de la ora 22.00, în zona dedicată tinerilor, la Liftul de la Cetate, va începe o petrecere cu DJ Shprit.
Spre seară, facem puțină mișcare. Grupul Brașov Runners ne invită să facem cunoștintă cu potecile din Brașov. Startul se dă luni, la ora 19.00, în zona Apeductului de SubTâmpa.
Dacă vă plac poveștile adevărate, astăzi aveți ocazia să ascultați una specială, la centrul de kinetoterapie de pe str. Nicopole. Veți afla povestea tânărului brașovean care a parcurs întreaga distanță a traseului Via Transilvanica. Ciprian Tiron a pornit în luna iunie pe Via Transilvanică de la Putna și s-a oprit, după 43 de zile și 1.422 km, la ultima bornă de la Drobeta Turnu Severin. Vă reamintesc că Via Transilvanica este drumul care unește România, de la Nord Est, la Sud Vest, prin cărarea marcată cu omulețul portocaliu, de voluntari și membri ai asociației Tășuleasa Social.