De astăzi, meniurile restaurantelor vor include mai multe informații despre ingredientele folosite
De astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi cantinelor vor include mult mai multe informaţii despre ingredientele folosite.
15 Martie 2023, 08:24
De astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi cantinelor vor include mult mai multe informaţii despre ingredientele folosite.
Potrivit Radio România Actualități, deţinătorii de afaceri din industria HoReCa vor trebui să prezinte clienţilor detaliat toate ingredientele folosite în prepararea produselor din meniu, cantitate acestora, alergenii şi valorile nutriţionale.
De asemenea, trebuie să fie precizată cantitatea de sare, zahăr, grăsimi şi tipul cărnii folosite.
Noul ordin a fost emis pe model european. Inspectorii ANPC vor efectua controale zilele acestea, însă pentru început nu vor da amenzi, ci doar avertismente.
“Vom desfăşura acţiuni în zona alimentaţiei publice, aşa cum o facem zilnic. Şi da, se va lua în calcul şi verificarea legată de implementarea actului despre care discutăm. Vom stabili că o perioadă limitată de timp vom aplica avertismente şi vom stabili un calendar de măsuri, urmând ca după aceea să aplicăm inclusiv sancţiuni. Transmit operatorilor economici că este momentul să se facă diferenţă mare între cei ce respectă consumatorii alegând ingredientele cele mai bune pentru aceştia şi cei care aleg să îşi maximizeze profitul alegând cele mai ieftine dintre produse, nu neapărat rele, dar nu la fel de bune ca acele despre care cu toţii ne imaginăm că le mâncăm în restaurant”, a precizat şeful ANPC, Horia Constantinescu.
Informaţiile trebuie să fie afişate într-un loc vizibil şi uşor accesibil, pe un panou sau pe meniu şi să nu fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Sursa foto: pixabay.com