Micii antreprenori brașoveni şi-au luat gândul de la profit
Din cauza epidemiei de coronavirus și a măsurilor de distanțare socială impuse de autorități, oamenii de afaceri se zbat să evite falimentul.
15 Aprilie 2020, 19:18
Micii antreprenori brașoveni şi-au luat gândul de la profit. Din cauza epidemiei de coronavirus și a măsurilor de distanțare socială impuse de autorități, oamenii de afaceri se zbat să evite falimentul. Restaurantele, dar și firmele de evenimente sau florăriile şomează de mai bine de o lună şi au pierderi uriaşe. În acest context, mulți patroni și-au concediat angajații pentru că nu mai aveau bani de salarii.
“Din păcate foarte mulți colegi de-ai mei, din acest domeniu, sunt foarte afectați, sunt în imposibilitate de a-și implementa proiectele, ba mai mult, cei care au reușit să își implementeze sunt în imposibilitate de a susține salariații”, a spus Claudia Oană, managerul unei agenții de evenimente.
Și florăriile mai supravieţuiesc doar cu ajutorul comenzilor prin telefon. Pentru că nu este suficient, chiar și florarii se gândesc la activități suplimentare sau chiar să se reprofileze.
“Să sperăm că vom reuși cu ateliere de creație, că lumea va dori să socializeze, va dori să învețe să creeze flori, să creeze cutii, să creeze tot felul de alte lucruri. Și avem în vedere colaborări cu alte floriste. Sper să ne revenim cât de repede putem”, spune Angela Mercea, managerul unei florării din Brașov.
Și domeniul HORECA este paralizat. Unii manageri de restaurante susțin că la finalul anului, cifra de afaceri va scădea la jumătate față de 2019.
„Cifra de afacere la sfârșitul anului 2020 va fi sub 50%, comparativ cu 2019 și la profit, dacă e să fim sinceri, nici nu prea ne gândim, anul acesta”, a precizat Adrian Zanfir, directorul comercial al unui lanț de restaurante din Brașov.