Organizaţia hotelurilor si restaurantelor propune Guvernului un plan de redeschidere a restaurantelor
Organizaţia patronală HORA, care îi reprezintă pe investitorii din aşa-numita industrie a ospitalităţii, propuneGuvernului un plan de redeschidere a restaurantelor după expirarea actualei stări de urgenţă.
03 Mai 2020, 11:59
Organizaţia patronală HORA, care îi reprezintă pe investitorii din aşa-numita industrie a ospitalităţii, propune Guvernului un plan de redeschidere a restaurantelor după expirarea actualei stări de urgenţă.
Planul cuprinde trei etape de câte două săptămâni, începând cu data de 16 mai.
Patronii de restaurante consideră că mai întâi s-ar putea deschide terasele, fie că sunt de sine stătătoare sau sunt integrate în unităţi de alimentaţie. Condiţiile pe care le propun sunt ca între mese să fie o distanţă de 2 m şi să nu existe mai mult de 200 de clienţi în acelaşi timp, cu cel mult opt persoane la o masă.
Angajaţii teraselor ar urma să poarte măşti şi mănuşi, de asemenea, să le fie măsurată temperatura la intrarea în tură. Toate unităţile ar trebui să fie dotate cu dozatoare de gel dezinfectant, iar spaţiile să fi dezinfectate periodic. Toate meniurile ar cuprinde şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19.
Această primă etapă ar durat până la începutul lunii iunie, când patronatul HORA consideră că restricţiile s-ar putea relaxa cu aceleaşi condiţii de prevenţie şi în spaţiile închise: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, dar fără a se depăşi 50% din capacitatea acestora, iar de la 15 iunie, activitatea s-ar relua integrală în aceste unităţi, dar, de asemenea, cu respectarea distanţării sociale şi a măsurilor de igienă.
Tot acest plan este construit sub rezerva evoluţiei situaţiei la nivel naţional şi doar în condiţiile unei evaluări pozitive a autorităţilor asupra indicilor COVID-19.