Patronatele din industria ospitalităţii cred că nu ar trebui să mai existe restricţii în activitatea restaurantelor, de la 1 iunie
Organizaţia a lansat ieri un ghid privind măsurile de siguranţă, cu aspecte care ţin de curăţenie şi dezinfecţie sau de regândirea spaţiilor.
12 Mai 2021, 12:36
Patronatele din industria ospitalităţii, reunite în organizaţia Hora, cred că, de la 1 iunie, nu ar mai trebui să existe restricţii în activitatea restaurantelor, tinând cont că o pondere mare a angajaţilor s-a vaccinat anti COVID-19, potrivit Radio România Actualități.
Organizaţia a lansat ieri un ghid privind măsurile de siguranţă, cu aspecte care ţin de curăţenie şi dezinfecţie sau de regândirea spaţiilor.
“O luăm cu un pas înaintea autorităţilor. Înainte de termenul de deschidere, programat 1 iunie, şi venim cu un ghid cum ar trebui să evolueze viaţa în restaurante din punct de vedere al operatorilor în perioada următoare, în aşa fel încât să putem să preîntâmpinăm orice fel de incident. 80% din angajaţi sunt vaccinaţi. Începând cu data de 1 iunie, guvernul ar trebui să relaxeze măsurile, în aşa fel încât, în activitatea din restaurante, să nu aibă restricţii”, a spus Daniel Mischie, preşedintele Hora.
Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor a mai anunţat că au loc discuţii cu executivul pentru eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii 3-5 ani pentru industria ospitalităţii, drept compensaţii pentru pierderile suferite în timpul pandemiei.