Persoanele fizice pot investi în titluri de stat FIDELIS
Până pe 18 decembrie, persoanele fizice cu vârsta peste 18 ani pot investi în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro.
Articol de Radio România Brașov, 09 Decembrie 2024, 10:11
Subscrierea se poate face prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.
Pentru prima dată, donatorii pot opta, în afară de obişnuita emisiune cu scadenţa de 1 an, pentru titlurile de stat cu maturitate de 3 ani, în lei, la o dobândă de 7,90% pe an, cea mai mare de până acum, anunță Agerpres.
În plus, investitorii care doresc să subscrie în euro beneficiază în premieră de scadenţe diferite faţă de ediţiile anterioare: o emisiune cu scadenţă la 2 ani şi dobândă de 3,75% pe an şi una pe 7 ani, cu dobândă de 5,75% pe an.
„Ministerul Finanţelor continuă să susţină donarea de sânge prin tranşele speciale dedicate donatorilor de sânge care se vor aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la 1 an şi 3 ani, cu dobândă de 7,45% şi, respectiv, 7,90%. Un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2024”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.
Actuala ediţie FIDELIS conţine şi următoarele emisiuni: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 6,45% şi, respectiv, 7,60%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 2 ani şi 7 ani şi dobânzi anuale de 3,75%, respectiv, 5,75%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital, sunt neimpozabile.