Poliţiştii antidrog au reuşit să anihileze o amplă reţea de consumatori şi traficanţi de droguri
Poliţiştii antidrog au reuşit să anihileze o amplă reţea de consumatori şi traficanţi de droguri.
11 Aprilie 2023, 13:21
Poliţiştii antidrog au reuşit să anihileze o amplă reţea de consumatori şi traficanţi de droguri.
Reţeaua opera pe aplicaţia de mesagerie Telegram şi avea nu mai puțin de 11.000 de participanţi activi, majoritatea din Bucureşti şi din împrejurimi.
Practic, aceştia au format un grup unde vindeau, negociau şi recomandau diverse tipuri de substanţe interzise.
Mulţi dintre membrii acestui grup online erau minori, elevi sau studenți, a declarant la Radio România Actualități, șeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalității București, Cătălin Țone:
“Este un caz care nu face altceva decât să ne arate din nou dimensiunea gravă a fenomenului traficului și consumului de droguri în România. Erau 11.000 de persoane pe un grup de comunicare, pe o aplicație. Grupul se numea sugestiv «Iarbă dulce» și se discuta pe acest grup, undeva erau 30.000 - 40.000 de mesaje în fiecare zi. Se discuta numai despre droguri, despre distribuție, despre consum, despre cocktail-uri, despre pe amestecuri. Ceea ce mi se pare că este, de asemenea, foarte grav este și faptul că din acest grup făceau parte și minori, cel puțin 1.500-2.000 de minori, persoane care erau neașezate din punct de vedere al maturității și al zonei de discernământ”.
15 membri ai grupului sunt cercetați, iar 13 au fost reținuți de oamenii legii, în urma unor percheziții efectuate în Capitală și în mai multe județe din țară.
De asemenea, polițiștii au ridicat 3,5 kg de cannabis, câteva sute de comprimate Ecstasy, sume importante de bani şi 20 de telefoane mobile.
Drogurile erau destinate în principal distribuţiei stradale, astfel că oamenii legii ne recomandă să discutăm mai multe pe această temă cu copiii și cu adolescenții.
“Trebuie să le explicăm copiilor, adolescenților, care sunt efectele, care sunt probleme, pentru că nici ei n-au știut. Ei sunt influențați de către așa-zise personalități – influencerii aceștia negativi, care apar și sunt urmăriți de la 7 - 8 ani de către copii și îndeamnă la consumul de droguri. Noi trebuie să le dăm exemple pozitive”, a adăugat Cătălin Țone.
Interviul integral, aici:
Sursa foto: arhivă / Poliția Română