Reguli de prevenire a incendiilor, la biserică, de Paște
Pentru ca Noaptea de Înviere să fie una a bucuriei, pompierii brașoveni transmit câteva reguli elementare care să fie respectate de biserici și de enoriași.
11 Aprilie 2022, 12:50
În acest weekend, catolicii sărbătoresc Paștele, în timp ce pentru ortodocși sunt Floriile. Săptămâna viitoare va fi rândul ortodocșilor sărbătorească Paștele, iar pompierii au demarat deja o serie de controale.
“Inspectorii de prevenire vor desfășura activități de îndrumare și control pe linia respectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la lăcașurile de cult, unități turistice și de agrement, unități comerciale și spații cu aflux mare de persoane. Scopul acestor acțiuni îl reprezintă prevenirea și înlăturarea stărilor de pericol, cauzelor potențiale de incendiu și neregulilor constatate în respectarea normelor și normativelor în vigoare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.
Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare creștină, una la care credincioșii merg în număr foarte mare la biserică. Pentru ca Noaptea de Înviere să fie una a bucuriei, pompierii brașoveni transmit câteva reguli elementare care să fie respectate de biserici și de enoriași.
“Accesul în incinta lăcașului de cult se va permite în limita capacității bisericii, iar ușile de acces sau evacuare se vor menține în poziție deschisă, în mod obligatoriu. În condițiile unui număr foarte mare de participanți, se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. Trebuie asigurată dotarea lăcașului de cult cu mijloace de intervenție în caz de incendiu, iar instalațiile electrice și sistemele de preparat și încălzit hrana trebuie întreținute și exploatate în bune condiții, fără improvizații ori defecțiuni”, a adăugat maiorul Ciprian Sfreja.
De asemenea, pompierii recomandă asigurarea unui loc special pentru depunerea lumânărilor, în exteriorul lăcașului de cult și la distanță de vegetație sau obiecte inflamabile.
Cât timp există lumânări aprinse, acestea trebuie să fie supravegheate.
Angajații ISU atrag atenția și șoferilor să nu parcheze în locuri care ar îngreuna o eventuală intervenție a mașinilor de pompieri.