România a început să îşi crească infrastructura de testare a cetăţenilor pentru diagnosticarea COVID-19
România a început să îşi crească infrastructura de testare a cetăţenilor pentru diagnosticarea COVID-19 în încercarea de a copia modelul sud-coreean.
28 Martie 2020, 11:19
România a început să îşi crească infrastructura de testare a cetăţenilor pentru diagnosticarea COVID-19 în încercarea de a copia modelul sud-coreean. O astfel de strategie este ambiţioasă în condiţiile în care guvernul de la Seul a dezvoltat o infrastructură unică încă din 2015.
Coreea de Sud înregistrează sub 100 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 de la începutul acestei săptămâni, după cea mai amplă strategie de testare în masă derulată de o ţară la nivel mondial.
10.000 de coreeni sunt verificaţi zilnic, după ce la sfârşitul lunii februarie, în momentul vârfului de epidemie, guvernul de la Seul raporta chiar şi aproape 25.000 de testări. Într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România, preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator a vorbit despre strategia guvernului său. El a precizat că doctorii din ţara sa intră imediat în izolare dacă sunt depistaţi cu coronavirus, indiferent dacă prezintă sau nu simptome:
"Depinde de alegerea țării dumneavoastră. Nu sunt sigur, chiar dacă e un doctor asimptomatic, el poate în continuare purta virusul către pacient. Sau poate, dacă pacientul este asimptomatic, atunci doctorul ar putea infecta suplimentar, sau ar putea agrava starea sau simptomele. Noi, coreeni, nu tratăm pacienții într-o asemenea situație", a precizat preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator.