Românii alocă, în medie, un buget de 3.000 de lei pentru Black Friday
Articol de Nicolae Jalea, 06 Noiembrie 2024, 13:37
Black Friday este tot mai aproape, iar această perioadă este așteptată de mulți români pentru că majoritatea magazinelor au reduceri substanțiale.
Cei care s-au pregătit special pentru această perioadă sunt dispuși să cheltuie în medie 3.000 de lei, adică o sumă majorată substanțial afță de anii trecuți, potrivit unui studiu. Un alt trend ascendent se observă și în comerțul online, după cum ne spune managerul general al celui mai mare magazin online din România, Irina Pencea:
Dacă ne uităm la ce spune Comisia Europeană despre piața de online anul acesta, așteptările sunt să crească 10%. Dacă ne uităm la datele noastre, pe perioada aprilie-septembrie, am văzut o creștere de 20%. Din perspectiva noastră, confirmăm aceste statistici și încă peste ceea ce se vede ca trend în piață, pentru segmentul ecommerce. Deci înseamnă că intenția e bună, încrederea în eveniment crește, așteptările cresc și de aceea noi ne-am pregătit cu o ofertă puternică și mai bună decât anul trecut.
Ce înseamnă cele mai bune oferte ne spune tot managerul general Irina Pencea:
Un milion și jumătate de oferte la cel mai bun preț din 2024. Adică avem oferte la cel mai bun preț din ultimele 30 de zile, pentru că așa ne obligă legea. Dar mai mult decât atât, noi am căutat să oferim cel mai bun preț din an pentru că sunt oameni care așteaptă un an întreg să facă o anumită achiziție și vrem să le răsplătim această așteptare cu cel mai bun preț din an. Întotdeauna electronicele sunt în top. Televizoarele, mașinile de spălat, telefoanele mobile sunt în top în mod uzual de Black Friday, însă ceea ce am remarcat ca și schimbare în acest an este că există un interes mult mai mare în zona de cosmetice și produse de îngrijire personală și în zona de produse pentru casă, decorațiuni.
Pentru cumpărături fără bătăi de cap, utilizatorii ar trebui să acorde o atenţie sporită ofertelor propuse de către comercianţi, de Black Friday, iar printre alte aspecte de natură operaţională, să verifice prin intermediul portalului scamadviser.com dacă magazinul online este real şi dacă produsele vândute sunt autentice, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.
Potrivit sursei citate, pentru orice reclamaţie ulterioară este important ca utilizatorii să păstreze toate documentele care pot dovedi achiziţia făcută, adică factură, bon fiscal sau formularul de livrare.