Tradiții și superstiții legate de echinocțiul de toamnă
Astăzi are loc echinocțiul de toamnă, unde durata zilei va fi egală (aproximativ) cu cea a nopții.
23 Septembrie 2019, 12:01
Astăzi are loc echinocțiul de toamnă, unde durata zilei va fi egală (aproximativ) cu cea a nopții. Potrivit specialiștilor, toamna astronomică a început astăzi, 23 septembrie, la ora 10:50 de minute, ora României.
Echinocțiul de toamnă aduce cu sine și încheierea muncilor agricole. Este o tradiție ca în această perioadă din an să se sărbătorească recoltele. Pe de altă parte, tradiția amintește că florile se usucă, păsările pleacă în țările calde, iar animalele își strâng mâncare și se pregătesc pentru sezonul rece De asemenea, această perioadă este una de introspecție, în care plănuim ceea ce vrem se facem pe mai departe și avem o mai mare atenție asupra propriei persoane.
Superstițiile legate de echinocțiul de toamnă sunt și ele nelipsite. Se spune că o floare care plânge în ghiveci poate fi salvată dacă este unsă cu mir sfințit de la mânăstire, astfel ea va rezista și pe timpul iernii. La sate se obișnuiește ca sătenii să ducă la Bisercă bucate din recoltă pentru a fi sfințite. Se spune că după sfințire, acestea vor căpăta puteri tămăduitoare.