Vârsta la care copiii intră pe rețelele sociale scade alarmant
Copiii încep să folosească rețelele sociale de la vârste din ce în ce mai fragede, iar aproape jumătate petrec peste 6 ore zilnic online.

Articol de Ruxandra Stoica, 28 Martie 2025, 15:07
Pragul de vârstă de la care copiii utilizează rețelele sociale a scăzut la 5 ani. De asemenea, aproape jumătate dintre copii petrec peste 6 ore pe zi în mediul digital.
Sunt ultimele date publicate de experții organizației Salvați Copiii România, care avertizează asupra riscurilor date de supra-expunerea online precum însingurare, anxietate și fragilizare emoțională.
„Întâlnim tot mai des copii care stau cu telefonul în mână și studiile pe care le-am făcut în acest an – 2025 - ne-au arătat acest procent îngrijorător, cum că tot mai mulți dintre copiii noștri petrec timp online, cu o cifră care este alarmantă, pentru că ea crește de la an la an. 48,3% dintre copii petrec peste 6 ore zilnic online și majoritatea timpului îl petrec, de fapt, pe rețelele sociale. 32% dintre părinți afirmă că proprii lor copii utilizează Tiktok, 21% utilizează Instagram, 19% Facebook și 16% Snapchat”, a spus Mihaela Dinu, manager program Protecția copiilor împotriva violenței.
În 2019, pragul de vârstă era de 9 ani, iar în studiul din 2021, vârsta medie la care copiii utilizau rețelele sociale era de 8,2 ani.