VOCEA DE RADIO 2. Erik Palfi visează să cânte pe cele mai mari scene ale lumii
Craiova este reprezentată în cadrul competiției muzicale ”Vocea de Radio 2” de un finalist în vârstă de 14 ani.
Articol de Bianca Suceava Bucă, 02 Iunie 2024, 08:22
Erik Palfi studiază canto la Centrul Cultural Craiova, alături de profesorul său de muzică Andreea Bălan.
Ne-am dorit și noi să îl cunoaștem mai bine!
De când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?
”Am descoperit talentul meu muzical la vârsta de 8 ani. De atunci, am vrut să merg la lecții de canto pentru a îmi vedea potențialul. De la prima mea lecție, am ajuns la primul meu concurs, iar de la primul meu concurs am ajuns să cânt și la alte concursuri mari precum acesta. Pe parcursul carierei mele, părinții mei au fost și încă sunt susținătorii mei de top, iar eu le mulțumesc mult”.
Ce visuri ai legate de muzică?
”Uneori visez să ajung pe marile scene ale lumii și să devin unul dintre marii cântăreți care au cucerit publicul. Când ascult un artist plăcut de mine, încerc sa ma pun în locul lui, imaginându-mi cum ar fi să ajung și eu așa. Desigur că pot atinge scopul acesta numai prin munca și exercițiu, dar cred ca într-o buna zi voi reuși să devin idolul cuiva”.
Ai trecut printru vreo întâmplare amuzantă chiar pe scenă?
”O întâmplare destul de amuzantă, acum când ma gândesc la ea, s-a petrecut la primul meu concurs de canto. La momentul respectiv aveam vârstă de 9 ani și nu eram obișnuit cu astfel de situații. În timp ce cântam una dintre melodiile mele am uitat brusc versurile, oprindu-mă din cântat aproximativ 10 secunde. Numai după ce acestea au trecut, am continuat să interpretez piesa. Acele 10 secunde erau pentru mine ca o eternitate, unde eram blocat, încercând să mă uit la profesoara mea ce se afla în sala. La finalul prestației, am început sa plâng, crezând ca am ruinat momentul”.
Ce reprezintă pentru tine magia scenei?
”Pentru mine, magia scenei nu este un lucru fizic, ci interior. Magia scenei presupune, în opinia mea, trăirea melodiei, scufundarea în versuri, în mesaj. Fiecare urcuș și coborâs este relevant și simbolic pentru orice artist”.