4.000 de pacienți îngrijiți gratuit de HOSPICE Casa Speranței, pe perioada pandemiei
Aproape 4000 de pacienți au fost îngrijiți gratuit de HOSPICE Casa Speranței în ultimele 3 luni, într-o perioadă în care pandemia de coronavirus a blocat sistemul de sănătate de stat.
19 Iunie 2020, 11:08
Aproape 4000 de pacienți au fost îngrijiți gratuit de HOSPICE Casa Speranței în ultimele 3 luni, într-o perioadă în care pandemia de coronavirus a blocat sistemul de sănătate de stat. În încercarea de a-i proteja de coronavirus, pacienții oncologici și cei cronici au fost externați din spitalele de stat, o mare parte dintre aceștia ajungând însă acasă, fără sprijin medical sau plan de tratament, potrivit reprezentanților HOSPICE.
Chiar și autoritățile brașovene recunosc că situația acestor pacienți este dramatică:
“Ce mă îngrijorează cel mai mult la ora asta sunt pacienții cronici neinfectați, cu boli care se decompensează și pentru care noi ar fi trebuit să avem la ora asta spitalele redeschise. Sunt mulți oameni cu boli neglijate, la domiciliu, care nu au unde să se interneze și avem foarte puține locuri de exemplu pentru Medicina Internă, pentru operații pentru pacienți neinfectați”, a spus dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov.
O șansă pentru pacienții incurabili a venit, însă, de la HOSPICE Casa Speranței. În ultimele 3 luni, 3958 de pacienți au fost tratați cu ajutorul echipelor medicale care au făcut 1.059 de vizite la domiciliu, 644 de consulații în ambulatoriu, 5.049 de consultații la distanță și 690 de sedințe de consiliere psihologică. Toate aceste eforturi nu pot continua, însă, fără ajutorul venit din sponsorizări, iar numărul acestora a scăzut dramatic pe perioada pandemiei:
„În continuare, avem nevoie de fonduri. De fapt, strângerea de fonduri este un efort continuu la HOSPICE. Un pacient are nevoie de sprijin continuu, în funcție de starea lui și de evoluția bolii, trece prin diversele servicii pe care le oferim, noi suntem alături de el din momentul în care ne accesează până la finalul vieții, iar sprijinul pentru aparținători – familie și cei apropiați – continuă până la trei ani după decesul pacientului și, uneori, chiar mai mult. Iar noi nu avem un singur pacient, avem peste 5.000 în fiecare an”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.
Persoanele interesate să susțină eforturile HOSPICE Casa Speranței pot face donații pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau în cont RAIFFEISEN BANK (SWIFT: RZBRROBU) – RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 (RON), CUI: 4921504 – Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei
- Trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 Euro)
- Redirecționează, fără niciun cost din partea ta, 3,5% din impozitul plătit statului către HOSPICE Casa Speranței pe https://www.hospice.ro/3punct5hospice/