Interviu cu Mihail, la Radio România Brașov: "O călătorie prin succes, pustiu și regăsire"
Muzicianul Mihail, interviu la emisiunea Sens Unic, moderată de Bogdan Cârstea, la Radio România Brașov FM.
Articol de Bogdan Cârstea, 28 Noiembrie 2024, 18:01
După ce piesa „Mă ucide ea” mi-a adus un val imens de succes, viața mea s-a transformat radical. Odată cu lansarea piesei „Who You Are”, am pășit pe un teren internațional. Concertele din Italia m-au dus pe cele mai mari scene, iar melodia a urcat pe locul 1 în topuri. Totul părea un vis – am cunoscut oameni extraordinari, inclusiv pe Papa Francisc. Dar oricât de spectaculoasă era această ascensiune, ceva din mine se întreba: „Este asta realitatea mea? Este ceea ce vreau cu adevărat?”
Când m-am întors acasă, la Cluj, lumea mă încuraja: „Trebuie să faci un nou hit, să continui!” Dar eu simțeam nevoia unui step back. Era momentul să mă opresc și să-mi pun întrebări fundamentale: Cine sunt? Încotro vreau să merg?
Pentru a găsi răspunsuri, am decis să evadez din agitația lumii. Am ajuns în inima Saharei, în Maroc, unde am petrecut o lună doar eu și liniștea pustiului. Acolo, sub cerul nesfârșit și printre dunele infinite, am avut timp să contemplu și să mă reconectez cu mine însumi. Am înțeles că aveam nevoie de solitudine pentru a-mi auzi propriul suflet.
Când m-am întors, inspirația m-a purtat într-un alt colț liniștit – o căsuță simplă, pe malul unui lac, în mijlocul unei păduri. Am stat acolo nouă luni, timp în care am creat, piesă cu piesă, primul meu album. Era o perioadă de transformare profundă: scriam, meditam și mă regăseam. Locuința nu era lipsită de provocări – era invadată de șoareci, iar singurii mei companioni erau câteva pisici și un câine. Dar acea izolare mi-a dat o libertate pe care nu o mai simțisem.
Când albumul a fost gata, m-am întors la Cluj, dar viața mi-a oferit o nouă lecție: pandemia. În cei doi ani care au urmat, am lansat videoclipuri, însă mesajele mele parcă nu ajungeau la oameni. A fost o experiență care mi-a arătat cât de esențială este comunicarea directă, autentică.
Astăzi, lecția pe care am învățat-o este clară: dacă vrei ca arta ta să atingă suflete, trebuie să vorbești pe limba oamenilor, pe un ton universal. Călătoria mea prin succes, pustiu și introspecție m-a învățat că adevărata conexiune vine din sinceritate și simplitate.
Și astfel, m-am regăsit pe mine însumi, pregătit să transmit un mesaj cu sens, mai clar și mai profund ca niciodată.