Animalele de la Zoo nu sunt afectate de vremea geroasă
Angajații Grădinii Zoologice Brașov fac tot ce depinde de ei pentru ca animalele să se bucure de cele mai bune condiții, în funcție de zona din care provin și clima de acolo.
Articol de Sorin Ţîrcă, 18 Februarie 2025, 16:44
Dacă animalele care trăiesc în zone exotice stau mai mult la interior pe durata iernii, cele obișnuite cu temperaturi scăzute se simt mult mai în largul lor.
Leii, de exemplu, ies de la căldură pentru cel mult două minute, să vadă ce se mai întâmplă în jur, după care se întorc în zonele încălzite. Un caz mai special este reprezentat de cămile. Acestea trăiesc în deșertul Sahara, o zonă tropicală, unde ziua este extrem de cald, însă noaptea temperaturile coboară destul de mult sub zero grade. Astfel, ele sunt în largul lor atât vara, cât și iarna.
Reprezentantul Grădinii Zoologice Brașov, Roger Rois:
Pe durata iernii sunt o serie de măsuri standard. Speciile exotice, mă refer la primate, zebre, suricate, sunt în acest moment închise în adăposturile interioare. Unde li se asigură temperaturile de confort. Iar speciile adaptate la genul acesta de condiții meteo sunt lăsate să aleagă dacă vor sau nu să stea afară. Din punct de vedere alimentar, pentru toate animalele se asigură suplimente atât calorice cât și vitamine sau minerale.
Cei mai noi locatari ai parcului zoo, pinguinii, focile și leii de mare, nu sunt deranjați de temperaturile scăzute. Aceste animale provin din zone reci și se simt bine. Urșii, râșii, panda roșu sau lebedele, rațele și gâștele traversează și ele o perioadă normală, chiar dacă iarna nu este tocmai anotimpul lor preferat.