Aplicație de inspirație și creație pentru artiști. De pandemie
Aplicația a fost creată în perioada autoizolării, de Alexandru Solomon, artist vizual și lead designer-ul Amural, alături de echipa care organizează Amural Festival Vizual.
13 Octombrie 2020, 13:57
Cord.on. Este o nouă aplicație, unde artiștii se pot întâlni, pot crea legături și se pot inspira.
Aplicația a fost creată în perioada autoizolării, de Alexandru Solomon, artist vizual și lead designer-ul Amural, alături de echipa care organizează Amural Festival Vizual.
“A fost nevoie să găsim soluții noi de conectare. Practic, toate serviciile, toate produsele noastre culturale erau în realitatea fizică. Ministerul Culturii a lansat o finanțare, iar noi am aplicat cu ideea noastră mai veche de a face o aplicație prin care artiștii să se conecteze. Practic, ne asumăm că nu există creație perfect originală și toți ne inspirăm de la altceva și atunci am creat această aplicație care face vizibile rețelele astea de inspirație, a spus reprezentantul Asociației Amural”, Răzvan Pascu.
Peste 12 rețele de lucrări sunt online și oricine se poate conecta cu noi lucrări.
„Tot ce trebuie să faci este sa intri pe cordon.network și să adaugi o lucrare la una dintre rețele. Noi am pornit trei rețele (plecând de la Brâncuși, de la ideea de racord și de la orice artist din trecut care te inspiră), dar poți să creezi propria ta rețea sau poți să te conectezi la rețelele deja existente. Inspirația e din soft-urile procedurale - ca Touchdesigner sau Grasshopper - unde construiești noduri noi și, practic, lucrările de artă sunt noduri noi care se adaugă la rețele și la idei existente deja”, a adăugat Răzvan Pascu.
Lucrările pot fi în orice format se poate încărca pe web - text, audio, video, 3D etc. De exemplu, o poezie poate duce la crearea unui cântec și a trei ilustrații. Una dintre ilustrații va inspira pe cineva să facă o animație video, iar animația va inspira mai departe o carte pentru copii ce va conține poezia inițială. Tot acest arbore poate fi vizitat oricând și dezvoltat la nesfârșit, spun cei de la Amural. Ideea echipei Amural a luat locul 1 la concursul de proiecte și a primit finanțarea necesară, fiind lansată de la sfârșitul lunii august.