Atelier de comunicare BNR pentru studenții brașoveni
În jur de 100 de studenți și masteranzi la Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania Brașov au avut parte astăzi de această sesiune de informare despre atribuțiile și limitele BNR.
Articol de Camelia Vlad, 27 Martie 2024, 16:52
Cursuri de educație financiară ar trebui organizate cu regularitate și în școli, nu doar cu ocazia unor evenimente punctuale. Este părerea multor studenți care au participat astăzi la „atelierul de comunicare” susținut de purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, Dan Suciu, în cadrul programului EconomicHub.
„Vrem să transmitem multe din informațiile pe care le avem și care nu reușesc să treacă numai prin presă. Vrem să clarificăm mesajele noastre, vrem să detaliem mesajele noastre și asta trebuie făcut de multe ori prin contactul direct. Oamenii înțeleg mult mai bine când li se explică direct, când intră într-un dialog, decât când vii doar cu comunicate și prelegeri”, a spus Dan Suciu.
În jur de 100 de studenți și masteranzi la Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania Brașov au avut parte astăzi de această sesiune de informare despre atribuțiile și limitele BNR. Mulți s-au declarat încântați de eveniment, alții au plecat dezamăgiți.
„Mie mi s-a părut explicit, mi s-a părut concret, adică nu știu, a încercat să structureze foarte multă informație, lucruri destul de simple, le-a simplificat foarte bine. Din punctul meu de vedere, a fost un curs interactiv”, a spus o participantă.
„Mi-a plăcut pentru mine, a fost o experiență drăguță”, a adăugat o studentă, alta precizând că totul a fost puțin „prea tehnic”.
„Mi s-ar părea interesant să existe o curiculă sau cumva să ajungă educația financiară și în unitățile de învățământ ca ceva obișnuit, nu doar ca aceste evenimente care sunt punctuale, o dată sau de două ori pe an. Comportamentul nostru financiar are impact în viața de zi cu zi și are impact în politica monetară, în ceea ce se întâmplă pe plan economic în România. Și atunci mi se pare important să avem astfel de cursuri. Înțeleg că pot fi solicitate de unitățile de învățământ și de profesori și ar fi minunat să fac acest lucru”, a menționat un alt participant.
Prorector cu relațiile publice al Universității Transilvania, prof.dr.med. Liliana Rogozea, spune că astfel de conferințe sunt necesare pentru studenți: „Este, dacă vreți, diferența dintre a afla ceva teoretic și a afla ce se întâmplă în realitate în viața de zi cu zi. Evident că vorbim de studenți care trebuie să învețe să comunice și să-i ajute pe cei care au nevoie de astfel de sfaturi după ce vor deveni profesioniști”.