Băile Perșani - Litoralul de la munte
Printre preferințele românilor a început tot mai mult să se regăsească și Complexul Băile Perșani, aflat la 45 km distanță față de Brașov
13 August 2020, 15:02
Cu atâtea restricții din cauza pandemiei, tot mai mulți români aleg destinații turistice mai aproape de case. Printre preferințele românilor a început tot mai mult să se regăsească și Complexul Băile Perșani, aflat la 45 km distanță față de Brașov, pe drumul spre Făgăraș. Este o staţiune balneoclimaterică apreciată pentru apa care izvorăşte în ştrand, dar şi pentru proprietăţile terapeutice ale nămolului de aici care rivalizează cu cel de la Techirghiol.
“La noi este o piscină cu izvoare naturale, cu apă sărată și sulfuroasă. Are formă de piscină dar, practic, apa este naturală, nu se folosește clor, nu este apă dulce. Ea este un dezinfectant natural, având sare și sulf. Avem și nămol, care se găsește în mediul lui natural. Este într-un stufăriș, pe care nu avem voie să îl mutăm. Cei de la Mediu au zis că este foarte bine să îl lăsăm acolo, pentru că își trage toate proprietățile din pământ, de la apa sărată, de la stufăriș...”, a spus Laurențiu Istrate, administrator Băile Perșani.
Se poate spune că Băile Perșani sunt o oază relaxare și de terapie, pentru că aici se pot trata problemele musculare sau cele cu articulaţiile. Nămolul sapropelic are proprietăţi terapeutice, fiind testat şi atestat de institutul Neuchatel din Elveţia. Având efecte asupra sănătății, este indicat ca, înainte de a apela la un tratament în băile sulfuroase din această stațiune, să fie consultat medicul curant.
La Complexul Băile Perșani, locurile sunt limitate din cauza măsurilor de protecție impuse de pandemie:
“Avem un număr limitat de locuri. Avem șezlongurile așezate la distanță, lumea trebuie să păstreze și ea distanța, să stea la 2 metri, să nu fie în grupuri mai mari de 4 persoane. Avem și dezinfectanți peste tot. În incintă, regulile sunt simple, pentru că sunt reguli normale: de păstrare a curățeniei, să nu sărim în bazin, să nu intrăm cu nămol în bazin pentru că avem un bazin special în care se pot spăla, și niste dușuri, tot așa, cu apă sărată, unde se pot spăla de nămol”, a adăugat Laurențiu Istrate.
Băile de la Perşani sunt cele mai vechi unităţi balneoclimaterice pe bază de nămol din ţară. Se spune chiar că nămolul din Perşani este mai puternic decât cel din Techirghiol, care este tot mai afectat de procesul de îndulcire a lacului. Cert este că sunt persoane vârstnice, în special, care vin aici regulat pentru curele cu nămol şi spun că se simt foarte bine.
Cazarea este de tip camping, la căsuțe, iar servirea la restaurant se face doar pe terase, în condițiile precizate de administratorul Laurențiu Istrate.