Brașovul a mâncat sănătos în acest weekend
Cele mai alese bucate, de la brânzeturi la cârnați, pește, miere, dulcețuri sau înghețată artizanală, toate au fost scoase la vânzare, zilele acestea, la Casa Junilor.
Articol de Bianca Suceava Bucă, 26 Mai 2024, 16:42
Acolo a avut loc ediția cu numărul șase a evenimentului Brașovul Mănâncă Sănătos.
Evenimentul se închide în seara aceasta, așa că brașovenii care vor să cumpere produse locale naturale, trebuie să se grăbească. Organizator, Oana Gîtlan:
”Miere, cosmetice naturale sucuri naturale brânză, telemea, cârnați, păstrăv, cafea, ceai, limonadă, ceramică de Horezu, gemuri cea mai bună înghețată din Brașov și o atmosferă frumoasă, toate le găsiți la târgul nostru”.
Cei care au apucat deja să viziteze târgul și să cumpere produse de acolo s-au declarat încântați de ceea ce au găsit:
”Am găsit cea mai bună urdă posibilă, foarte gustoasă, nu mă mai pot opri, înghețată foarte bună”, ne-a spus una dintre vizitatoare.
”Totul e foarte bun și faptul că sunt produse naturale contează foarte mult că ne-am săturat de kitch-uri”, a declarat o brașoveancă.
”Toate sunt minunate și atmosfera este foarte frumoasă”, a mărturist entuziasmată o altă daomnă.
Evenimentul desfășurat weekendul acesta, la Casa Junilor, a adus pentru brașoveni și turiști și o mulțime de activități, de la ateliere de mărgelit, la șezătoare sau prezentare de modă.
”Înghețata merge foarte bine. Lumea e foarte mulțumită mai ales că suntem renumiți pentru înghețata noastră artizanală. Cea mai căutată este cea de ciocolată, da se vând și cele cu iaurt grecescu, afine, portocale cu busuioc”, ne-a spus unul dintre comercianți.
”Avem o varietate de produse, de la păstrăv afumat la cald, fileuri, pastramă, pastă cu trufe”, și-a prezenta marfa o altă târgoveață.
”Noi am venit cu brânzeturi și cu preparate din carne de oaie. Avem brânză de burduf în coajă de brad, telemea maturată de oaie, urdă rulce, cașcaval afumat. Noi suntem de la Săcele. Este tradiție de familie”, ne-a povestit una dintrte comerciantele de la târg.