Brașovul, în topul destinațiilor recomandate turiștilor de The Washington Post
Publicația The Washington Post a întocmit o listă cu 12 destinații de călătorie din acest an, menționând Brașovul pe primul loc și clasificând România drept o alternativă convingătoare la clasica vacanță vest-europeană.
![Brașovul, în topul destinațiilor recomandate turiștilor de The Washington Post](https://www.radiobrasovfm.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.radiobrasovfm.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F12%2F205221%2F173935780155aafe1f.jpg&w=960&h=540&c=1)
Articol de Radio România Brașov, 12 Februarie 2025, 12:51
The Washington Post a cerut experților din industria călătoriilor recomandări despre destinațiile lor preferate, mai puțin descoperite, dar unde turiștii vor găsi găsi locuri proaspete, interesante și primitoare, scrie Adevărul.
„Marea Neagră peste Marea Mediterană? România, cu istoria sa fascinantă, este o alternativă convingătoare la clasica vacanță vest-europeană. O călătorie recentă a fermecat-o pe Carolyn Addison, șefa de marketing pentru operatorul de turism de lux Black Tomato. Ea a apreciat Bucureștiul, capitala țării, pentru muzee precum Vila lui Ceaușescu, pentru frumoasele biserici ortodoxe și frumusețea naturală a parcurilor și a peisajului rural. Ea recomandă să începeți călătoria din Brașov, unde vizitatorii iubesc orașul vechi conservat și Munții Carpați din împrejurimile sale”, informează publicația americană, într-un articol cu titlul „Unde călătorim în 2025, fără aglomerație. 12 destinații pe care să le adăugați în lista din acest an, din Bahamas în Europa, Australia și Japonia”.
CITEȘTE ȘI: Brașovul, între primele 10 destinații de vacanță recomandate britanicilor în 2025
Cel mai cunoscut edificiu din Brașov este Biserica Neagră. Ea se înalţă pe locul unei biserici romanice mai vechi din secolul al XIII-lea. Construcţia ei a început în anul 1383, când Braşovul se afla într-o perioadă de puternică dezvoltare culturală şi economică. În momentul finalizării ei, în anul 1477, parohia braşoveană, la acea dată de rit catolic, a primit hramul Sfintei Maria. În prezent, Biserica Neagră aparţine cultului Evanghelic.
Biserica ridicată în stilul arhitectural gotic a fost avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit, fapt care a inspirat denumirea de „Biserica Neagră”, dată în secolul al XIX-lea.
Călătorii care ajung în Brașov sunt invitați la drumeții sau la plimbări cu bicicleta prin pădurile din Transilvania, unele dintre cele mai mari și mai curate ecosisteme din Europa. Cei care iubesc animalele sălbatice pot merge la Observatorul de urși de la Băile Tușnad (județul Harghita), unde pot urmări în siguranță urșii bruni din Carpați (și vulpi roșii sau mistreți) în habitatul lor natural, scrie ghidul turistic Carolyn Addison.