CJ Braşov a stabilit priorităţile pentru cheltuirea bugetului
Dezbaterea pe proiectul de buget al județului Brașov, care s-a desfășurat astăzi la Consiliul Județean, a scos în evidență prioritățile investiționale ale administrației județene.
17 Februarie 2020, 17:49
Dezbaterea pe proiectul de buget al județului Brașov, care s-a desfășurat astăzi la Consiliul Județean, a scos în evidență prioritățile investiționale ale administrației județene. Acestea sunt: reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, îmbunătățirea infrastructurii sanitare, inclusiv prin dotarea cu echipamente medicale și mobilier a celor șase spitale de interes județean, precum și construirea infrastructurii Aeroportului Internațional Brașov.
Bugetul general al județului Brașov se compune din venituri însumând peste 1,2 miliarde de lei și cheltuieli de aproape 1,5 miliarde de lei, la care se adaugă excedentul de aproape 200 de milioande de lei.
Potrivit președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, cel mai mare procent al acestui buget va fi direcționat către capitolul "investiții".
"Consider că este cel mai mare buget pe care îl are Consiliul Judeţean. Este un buget echilibrat, este un buget care va merge în mare parte către investiţii. După cum bine ştim sunt foarte multe sume de bani care au fost atrase din fonduri europene, atât pe infrastructura rutieră, cât şi pe sănătate.", a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Braşov.
O sumă considerabilă va fi folosită pentru Aeroportul Internațional Brașov. Capitolul Tansporturi are alocată o sumă ce depășește 60%. De altfel, după cum a precizat Adrian Veștea, peste 200 de milioane de lei vor fi direcționați către lucrările la aeroport.
"Avem un buget foarte generos, poate cel mai mare buget care a existat vreodată pentru aeroport. Sunt foarte multe proiecte care vor fi finalizate până la finele anului 2020. Din acest motiv am prevăzut un buget de 215 milioane de lei la aeroport.", a adăugat Adrian Veştea.
Pentru Sănătate au fost alocați aproximativ 72 de milioane de lei, 10% în procente din totalul bugetului general, iar suma de 64 de milioane de lei va fi necesară pentru asigurări și asistență socială.