Curățenia în municipiu se menține și cu cei care fac muncă în folosul comunității
Între 2 și 5 persoane muncesc zilnic, în folosul comunității, în municipiul Brașov.
16 Octombrie 2019, 18:02
Între 2 și 5 persoane muncesc zilnic, în folosul comunității, în municipiul Brașov. Sunt persoane care trebuie să ispășească pedepse sau ar fi trebuit să plătească amenzi, dar acestea le-au fost transformate în ore de muncă în folosul comunității.
În evidențe sunt aproximativ 120 de astfel de persoane, care au de îndeplinit între 60 și 240 de ore de muncă în folosul comunității și sunt programați, pe zile și ore, acolo unde este nevoie de ei, după cum ne spune, reprezentantul Serviciului Amenajare Zone Verzi, din cadrul Primăriei municipiului Brașov, inspectorul Viorel Dabija.
La instituții, muncitorii în folosul comunității se ocupă de întreținere, șterg geamuri, fac curățenie în săli și în jurul clădirilor.
Persoanele care fac muncă în folosul comunității vin fie prin ordonanța procurorului, fie prin Serviciul de probațiune, fie pentru amenzi neplătite. Cei mai conștiincioși sunt cei care vin prin instanță sau Serviciul de Probațiune.
Cei care nu își plătesc amenzile aleg de multe ori să nu își îndeplinească nici orele de muncă, lucru pe care mai apoi, reprezentanții Serviciului îl comunică instanței, după cum a explicat Viorel Dabija.
Totuși, au fost și persoane cu amenzi neplătite care și-au făcut norma impusă. Așa a fost cazul unei brașovence ce a adunat nenumărate amenzi în anii anteriori, care, mai apoi, i-au fost transformate în peste 2000 de ore de muncă în folosul comunității. Le-a executat pe toate în urmă cu mai bine de doi ani.