Începe construcția viitorului Cămin al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Azi a fost pusă prima cărămidă
Începe construcția viitorului cămin al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Astăzi, autoritățile au dat ordinul de începere a lucrărilor, ce ar trebui să se încheie în doi ani.
09 Octombrie 2020, 18:46
Începe construcția viitorului cămin al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Astăzi, autoritățile au dat ordinul de începere a lucrărilor, ce ar trebui să se încheie în doi ani.
“Ma bucur că sunt în postura să punem această cărămidă și să dăm drumul la această investiție importantă în municipiul Brașov; încă o investiție pe lângă multe alte investiții care s-au întâmplat, care se întâmplă și altele care sunt convins că vor urma ca și parcurs în municipiul Brașov, care vor contribui la ce înseamnă dezvoltarea și sustenabilitatea din punct de vedere investițional și economic a municipiului Brașov în următoarea perioadă”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.
Clădirea va avea 9 etaje, iar la parter, printre altele, vor fi amenajate o sală de aşteptare, una de studiu, un cabinet medical, un izolator. Celelalte nouă etaje vor fi destinate spaţiilor de cazare, urmând a fi amenajate 80 de camere, cu grup sanitar propriu. Capacitatea căminului va fi de peste 300 de locuri. În prezent, elevii căminiști de la SPGK sunt cazați în 2 cămine partenere.
„Am avut foarte mulți copii înscriși din alte județe dar, având în vedere situația pandemică, nu puteam să îi aceptăm datorită faptului că în cămine numărul de locuri a fost restricționat. Nu am putut să îi cazăm și atunci copii poate foarte buni, care și-ar fi dorit să ajungă la noi în școală, au fost refuzați. La momentul actual sunt cazați 223 de copii - sunt 199 de băieți și 24 de fete - cazați în două cămine din Brașov, cămine partenere, dar este foarte greu. Având în vedere și scenariul hibrid în care ne aflăm, sunt copii care trebuie să plece la două săptămâni acasă și să facă rotația cu alți copii”, a spus directorul SPGK, prof. Daniela Croitoru.
Municipalitatea se va ocupa de construcția clădirii, iar partenerii economici vor susține dotarea.
“Ca și până în momentul de față, parteneriat înseamnă și o contribuție și o susținere financiară din partea agenților economici, respectiv, atelierele necesare practicii sunt dotate prin contribuția financiară a Asociației DWK Fit for Future și implicit a agenților economici care fac parte din această asociație. La fel s-a întâmplat și cu sala de sport și pe același model vom continua și cu căminul”, a spus președintele DWK Fit for Future, Camelia Engels.
Valoarea acestei investiții este de aproape 24 milioane lei, cu tot cu TVA. Banii sunt de la bugetul local.