M.A.I., în slujba siguranței elevilor brașoveni
Încă din primele zile de școală, instituțiile M.A.I. din județul Brașov, au desfășurat o serie de activități pentru siguranța elevilor.
Articol de Bianca Suceava Bucă, 14 Septembrie 2024, 18:04
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au întâlnit cu elevii și profesorii pentru a discuta despre prevenirea și conștientizarea riscurilor asociate traficului sau consumului de droguri. În cadrul dialogului au fost abordate subiecte precum legislația, deținerea și consumul de substanțe interzise, frecventarea unor medii și anturaje dubioase, consumul de alcool, dar și alte aspecte de interes pentru aceaștia. Aproximativ 300 de elevi și profesori au dezbătut tematicele împreună cu polițiștii.
Tot polițiștii au participat la o întâlnire cu directorii tuturor școlilor din județ și au prezentat noi măsuri pentru gestionarea eficientă a cazurilor de violență în mediul școlar.
Și polițiștii rutieri au fost la datorie, verificînd autovehiculele destinate efectuării transportului școlar, atât în trafic, cât și în punctele de îmbarcare și debarcare elevi.
Pe de altă parte, jandarmii brașoveni au raportat faptul că în prima săptămână din anul școlar 2024 -2025, nu au fost înregistrate evenimente negative la cele 26 de instituții de învățământ aflate în responsabilitatea lor. Și aceștia au avut parte de întâlniri cu elevii din județ fie tematice, fie de supraveghere. Planul Jandarmeriei brașovene este ca în noul an școlar să implementeze prevederile Planului Național de Combatere a Violenței Școlare.
Siguranța în școli este o prioritate și pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov. Pe tot parcursul primei săptămâni de școală, specialiștii ISU Brașov au desfășurat acțiuni de informare preventivă în licee, școli și grădinițe. De asemenea, pompierii din Brașov au fost prezenți cu autospeciale de stingere la 17 instituții de învățământ din județ la deschiderea noului an școlar, pentru a asigura măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.
În acest nou an școlar, printre activitățile propuse de ISU Beașov se numără și organizarea exercițiilor practice, menite să pregătească elevii și personalul școlar pentru diverse situații de urgență.
În prima săptămână de debut a noului an școlar, specialiștii CPECA Brașov din cadrul Agenției Naționale Antidrog au demarat programele preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și pană la clasa a XII-a.
Și Agenția Națională a Traficului de Persoane, Centrul Regional BRAȘOV, are planuri pentru anul școlar 2024 - 2025. Astfel, pe lângă campaniile naționale de prevenire a traficului de minori, lansate în anii trecuți, în luna iulie 2024, în parteneriat cu CS Dinamo, s-a lansat o nouă campanie națională de prevenire a traficului de persoane: “Alegeri sănătoase pentru un viitor sigur”.
Campania va fi derulată atât în mediul online cât și în unitățile de învățământ în care vor fi invitați să desfășoare activități de prevenire. Mesajul acestei campanii, “Intră în joc în echipa potrivită! Traficul de persoane este un adversar real”. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul ANITP https://anitp.mai.gov.ro/
Citește și: Creații florale spectaculoase la Blumenfest