Nu tratați copiii după sfaturile prietenilor sau ale „doctorului Google”!
Doar în cazul febrei se poate interveni, pentru scurt timp, până ce micul pacient poate fi consultat de un medic, pentru un diagnostic corect și tratament corespunzător, personalizat.
![Nu tratați copiii după sfaturile prietenilor sau ale „doctorului Google”!](https://www.radiobrasovfm.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.radiobrasovfm.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F13%2F205261%2F1739455880cd6aa821.jpeg&w=960&h=540&c=1)
Articol de Camelia Vlad, 13 Februarie 2025, 16:10
Este recomandarea medicului de familie Cristina Dăscălescu: „De multe ori, de la primele simptome, că este vorba de o temperatură crescută, răgușeală, dureri în gât, tuse sau chiar disconfort abdominal, încearcă prin tratamente recomandate de prieteni binevoitori, de «doctor Google», să trateze doar simptomele, fără a se prezenta la un consul medical. Ca medic de familie, recomand părinților, apaținătorilor, adolescenților, tinerilor, dar și maturilor, în momentul în care apar primele simptome, eventual să trateze doar o moderată creștere a temperaturii și în rest să se adreseze medicului de familie”.
Dr. Cristina Dăscălescu ne prezintă și riscurile la care sunt expuse persoanele tratate superficial: „Există vârstele extreme, mă refer la sugar și persoanele în vârstă, care în afara unui simptom acut, important, care poate debuta în câteva ore, boala se poate complica. În afara de viroze respiratorii care acum sunt din ce în ce mai frecvente în această perioadă, gripa, COVID-ul, bronșitele, otitele, afecțiunile acute și cronice respiratorii, toate acestea trebuie să fie diagnosticate și tratate de medicul de familie și, dacă este nevoie, în cadrul echipei multidisciplinare, în colaborare cu celelalte specialități, ORL-ist, pediatru și, eventual, medicul pneumolog”.