Pactul pentru muncă a ajuns la Brașov
După ce, în 9 iunie, a fost la Timișoara, seria de conferințe Pactul pentru muncă a ajuns acum la Brașov.
23 Iunie 2020, 15:41
După ce, în 9 iunie, a fost la Timișoara, seria de conferințe Pactul pentru muncă a ajuns acum la Brașov.
Antreprenori, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai administrației locale, parlamentari și reprezentanți ai Guvernului, au discutat probleme cu care se confruntă acest domeniu și solutiile pentru rezolvarea acestora.
Inițiatorul seriei de trei conferințe a fost Cristina Chiriac, președintele fondator al Confederației Organizațiilor Femeilor de Afaceri din România.
„Avem nevoie de o strategie pe termen mediu. Nu a fost suficient timp de 30 de ani să tot găsim metode și soluții pe termen scurt. Eu cred că 30 de ani de zile au fost suficienți. Ne-au ajuns. De aici înainte cel puțin asta ar trebui să însemne 2020: un nou început, o nouă reconstrucție din punct de vedere economic, din punct de vedere social pentru că viitorul nu mai poate fi construit în pași mărunți”, a spus Cristina Chiriac.
Dacă până la izbucnirea epidemiei de coronavirus ne confruntam cu o lipsa acută de forță de muncă, în această perioada am trecut, brusc, la un excedent.
Discuțiile purtate la Brașov și-au propus să conducă la o gestionare cât mai bună a acestor situații, pentru o dezvoltare economică durabilă. Una din soluții este cea aleasă de Federația Patronatului din Petrol și Gaze, reprezentată de Frack Neel:
„Suntem foarte îngrijorați astăzi, dar avem oportunități uriașe, resurse uriașe dovedite în Marea Neagră, gata să fie exploatate. Lipsesc, însă, politica fiscală, stabilitate a taxelor și impozitelor pentru ca o persoană să investească masiv în exploatarea resurselor din Marea Neagră. Este o uriașă oportunitate pentru România și vă voi explica în câteva cuvinte de ce: în primul rând, estimăm că s-ar crea un venit de 70 de miliarde de dolari pentru România. Vorbim, astfel, de cea mai mare investiție făcută vreodată în România”, a spus Frack Neel.
Societățile de stat s-au confruntat și ele cu o criză și au încercat să găsească soluția optimă.
„Ne-am confruntat cu o criză a forței de muncă. Această criză este pe cale să se încheie. Am reușit să găsim pârghiile necesare, astfel încât să completăm efectivul de angajați la nivelul întregii Regionale. Totodată, suntem la începutul unui program de recalificare la locul de muncă al angajaților”, a spus directorul Poștei Române, Regionala Brașov, Bogdan Nastase.
Următoarea conferință se va desfășura la Constanța, în 7 iulie.