Parada Ambulanțelor pe străzile din Brașov
Peste 500 de lucrători în Serviciile de Ambulanță din toată țara – medici, asistente, ambulanțieri și personal tehnic - s-au reunit, astăzi, la Brașov, pentru a marca împreună aniversarea a 118 ani de când, la București, a fost înființată Societatea de Salvare, la inițiativa profesorului dr. Nicolae Minovici.
Articol de Camelia Vlad, 28 Iulie 2024, 15:36
Adunați în Piața Sfatului, ei au împărtășit impresii și au salutat prelung publicul, în sincron, cu ajutorul sirenelor de pe ambulanță. Emoțiile au fost pe măsură, după cum ni s-au destăinuit câțiva participanți:
Echipa Radio România Brașov FM a stat de vorbă și cu directorul Serviciului Ambulanța Brașov, David Levene:
”Au cucerit Piața Sfatului, au cucerit inimile românilor Ziua Națională a Ambulanței. Nu este vorba numai de cei care lucrează în teren. Este vorba și de cei care stau la birouri și ajută la intervențiile medicale. Este vorba despre întreg colectivul ambulanței”.
În discursul său în cadrul momentului festiv din Piața Sfatului, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș, a punctat pe faptul că acest serviciu național și-a îmbunătățit constant activitatea depusă în slujba cetățeanului și chiar a transmis comunității un mesaj:
”Mesajul nostru este foarte clar, așa cum și motto-ul nostru spune: <<Totdeauna și tuturor gata pentru ajutor>>, suntem gata în orice moment ca să intervenim, să salvăm vieți. O facem cu dăruire, cu empatie și cu multe rezultate și mulțumim la D-zeu că dă viață și suntem chiar bucuroși de multele rezolvări de situații critice. Comunitatea ne poate ajuta, în primul rând, atunci când solicită ambulanța, când într-adevăr este o problemă serioasă, iar pentru participanții la trafic, atunci când văd ambulanța cu sirene, girofar, îi rugăm ca totuși să dea prioritate, pentru că e vorba de viață și moarte și orice secundă contează”.
La festivitatea de deschidere, au participat și oficialități locale și naționale, printre care fostul coordonator al Unității de primiri Urgențe - SMURD Brașov, actual deputat dr. Cristina Vecerdi:
”118 ani înseamnă vitalitate, înseamnă forță, înseamnă reziliență și înseamnă adaptare a acestui serviciu. Aș dori să transmit un mesaj de unitate al sistemului de urgență. Toată lumea își de mâna pentru ca acest sistem să funcționeze sub o coordonare bine precizată legislativ, între Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne”.
La ora 12.00, toate echipajele de Ambulanță au pornit la paradă pe străzile Brașovului.
Citește și: Via Transilvanica se află pe lista Time a celor mai frumoase locuri de vizitat din lume