Parcul de la groapa Timiș Triaj mai așteaptă. Se lucrează la documentații
Planul municipalității de a transforma depozitul de deșeuri industrial nepericuloase de la Timiș-Triaj în cel mai mare parc de agrement mai are de așteptat.
27 Mai 2020, 18:56
Planul municipalității de a transforma depozitul de deșeuri industrial nepericuloase de la Timiș-Triaj în cel mai mare parc de agrement mai are de așteptat. Asta pentru că, deși bilanțul de mediu primit de Primărie, referitor la această groapă, spune că depozitul este unul „inert”, deci nu e nevoie de lucrări complexe de închidere, rampa trebuie să și capete legal acest statut. Adică să fie trecută din clasa B, în clasa C.
„Acuma perfectăm documentele împreună cu Agenția de Mediu pentru a fi scoasă din Hotărârea de Guvern nr. 349 pentru a fi trecut la depozite inerte pentru a reuși să facem o procedură de închidere simplificată. Nu s-a mai făcut această procedură și încercăm să găsim soluția cât mai simplă, împreună cu Agenția de Mediu pentru a întocmi toată documentația”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Laszlo Barabas.
Reamintim că planul municipalității este să transforme fostul depozit de gunoi într-un parc de agrement, pe 22 de hectare. Depozitele Timiş Triaj au început să funcţioneze la sfârşitul anilor 1940 şi au fost utilizate pentru depozitarea deşeurilor industriale nepericuloase (nisip de turnătorie, zgură de oţelărie etc.) şi deşeuri menajere. Activitatea de depozitare a încetat practic în anul 1992. Proprietarul terenului până în 1990 a fost statul Român, iar ulterior, abia în perioada 2014-2016 s-a reglementat situaţia juridică a terenului şi se atestă apartenenţa la domeniul privat al Primăriei Municipiului Braşov.