Se dorește extinderea Spitalului Municipal Săcele prin construirea unui nou corp de clădire
Închis în anul 2011, odată cu alte 66 de unități spitalicești din toată țara, Spitalul Municipal săcele a fost redeschis cu 3 ani în urmă, cu resurse din bugetul local.
25 Mai 2020, 10:57
Închis în anul 2011, odată cu alte 66 de unități spitalicești din toată țara, Spitalul Municipal Săcele a fost redeschis cu 3 ani în urmă, cu resurse din bugetul local. Zilele trecute, după cum a anunțat primarul orașului, Virgil Popa, au fost finalizate lucrările de întabulare și actualizare a datelor cadastrale la imobilul ce aparține de spital, iar acum se fac planuri de extindere.
„Este vorba despre un teren generos, de aproape 17.000 mp. De câteva luni ne gândim să extindem spitalul cu un nou corp de clădire, se lucrează deja la documentație, pentru că avem intenția ca în viitorul apropiat să extindem activitatea medicală în Săcele, să achiziționăm echipamente, gen RMN, computer tomograf, și trebuie să avem spațiu să le amplasăm. De asemenea, intenționăm și extinderea saloanelor pentru pacienți”, a precizat primarul săcelean.
În acest proiect, edilul săcelean speră la un ajutor guvernamental, investiția fiind semnificativă. Pe de altă parte, pentru preîntâmpinarea aglomerării spitalului din Săcele cu pacienți infectați cu virusul Covid-19, luna trecută a fost construit un spital de campanie în Sala de sport a Liceului "George Moroianu". Nu a fost nevoie să fie folosit până acum, deoarece puțini săceleni au fost atinși de noul virus, însă unitatea ar putea fi pusă în funcțiune și în viitor, în caz de situații de urgență.
„Este totul pus la punct la acest spital de campanie, cu 100 de paturi. Sper să nu avem nevoie de el, totuși. Dar spitalul este pregătit! Dacă vom avea nevoie de el, poate fi activat în maximum 24 de ore. Avem și personal pregătit. Când vor începe copiii școala, dacă nu va fi nevoie de acest spital de campanie din sala de sport a liceului, îl vom strânge și îl vom depozita în condiții bune, iar dacă apare un nou val, acest spital va putea fi pus în funcțiune în maximum 48 de ore”, a adăugat Virgil Popa.
Printre investițiile recente în Sănătate la Săcele se numără și achiziționarea unui aparat electroencefalograf de ultimă generație, utilizat în diagnosticul și monitorizarea diferitelor tipuri de epilepsii.